NRK Meny
Normal

Hjemløse etter brann

Det er foreløpig usikkert når elleve personer som ble evakuert etter en brann i en sentrumsgård i Sarpsborg i går morges, kan flytte tilbake.

I Sarpsborg ble elleve personer evakuert under en brann i en sentrumsgård i morgentimene onsdag morgen.

Brannårsaken ukjent

Brannen skal ha startet i en av leilighetene i andre etasje, men det er uklart hva som startet brannen.

- Trebygningen fikk brann- og røykskader, og politiet har satt igang tekniske undersøkelser for å finne brannårsaken, sier etterforskningsleder Raymond Bergli.

Brannen startet like før klokka 07:00 onsdag morgen, og politi og brannvesen måtte vekke flere av beboerne for å få dem ut av bygningen. Gården er en eldre trebygning i tre etasjer, som ligger i St. Mariesgate i Sarpsborg sentrum. Det bor ni personer i huset, men da brannen brøt ut var det elleve mennesker tilstede.

Røykskader

To av familiene er innlosjert på hotell, mens resten av beboerne har fått husly hos venner og familie.

En person ble kjørt til sykehus med røykskader, og fem personer ble sendt til legevakten for en sjekk.

- Ingen av leilighetene over bakkeplan er beboelige. Det er foreløpig umulig å si hvor store skadene er, men leilighetene i kjelleren kan man flytte inn i igjen med det samme, opplyser Alf Paulsen, operasjonsleder i Østfold Politidristrikt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.