Hjemløse etter brann

Det er foreløpig usikkert når elleve personer som ble evakuert etter en brann i en sentrumsgård i Sarpsborg i går morges, kan flytte tilbake.

I Sarpsborg ble elleve personer evakuert under en brann i en sentrumsgård i morgentimene onsdag morgen.

Brannårsaken ukjent

Brannen skal ha startet i en av leilighetene i andre etasje, men det er uklart hva som startet brannen.

- Trebygningen fikk brann- og røykskader, og politiet har satt igang tekniske undersøkelser for å finne brannårsaken, sier etterforskningsleder Raymond Bergli.

Brannen startet like før klokka 07:00 onsdag morgen, og politi og brannvesen måtte vekke flere av beboerne for å få dem ut av bygningen. Gården er en eldre trebygning i tre etasjer, som ligger i St. Mariesgate i Sarpsborg sentrum. Det bor ni personer i huset, men da brannen brøt ut var det elleve mennesker tilstede.

Røykskader

To av familiene er innlosjert på hotell, mens resten av beboerne har fått husly hos venner og familie.

En person ble kjørt til sykehus med røykskader, og fem personer ble sendt til legevakten for en sjekk.

- Ingen av leilighetene over bakkeplan er beboelige. Det er foreløpig umulig å si hvor store skadene er, men leilighetene i kjelleren kan man flytte inn i igjen med det samme, opplyser Alf Paulsen, operasjonsleder i Østfold Politidristrikt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mulig kompensasjon for ekstraarbeid

    Bør allerede betalte politikere få ekstra lønn for å planlegge den nye storkommunen i Indre Østfold? Det skal politikerne i Hobøl og Askim ta stilling til denne uka, skriver Smaalenenes Avis. Forslaget er at alle som møter i interim-nemnda skal få tre tusen kroner for hvert møte. Askim-ordfører Thor Hals sier til avisa at tanken er at de involverte skal få litt kompensasjon for et betydelig ekstraarbeid.