NRK Meny

Hissig tuneflue

Flere steder i Østfold er tuneflua nå svært plagsom. I Askim, Skiptvet og Svinndal blir både dyr og mennesker bitt til blods. Det er det varme været som har satt fart på klekkingen. Forsker Åge Brabrand ved Naturhistorisk museum ber folk kle på seg i stedet for av seg i det varme været. Heldekkende plagg er best sier han til Smaalenenes Avis. I Sarpsborg Arbeiderblad kan vi lese om så store mengder tunefluer i Svinndal at foreldre velger å holde barna sine hjemme fra barnehagen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannårsak fortsatt ukjent

    Politiet vet fortsatt ikke brannårsaken til skogbrannen i Moss på tirsdag. Politiet har enda ikke fått rapporten fra krimteknikerne, men de skal ikke ha klart å konkludere med en brannårsak. Seksjonssjef i Moss, Henning Dalbye forteller at de er i ferd med å skaffe seg en oversikt over de som har vært i området. Arbeidere fra BaneNor jobbet rundt stedet, men også turgåere har ringt inn og sagt ifra at de har vært der.

  • Innbrudd i Fredrikstad

    Det har vært innbrudd i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad i løpet av dagen, melder politiet. Gjerningspersonen har brutt opp et vindu, og stjålet sølvtøy, blant annet. Politiet er på stedet og utfører åstedsundersøkelse.