NRK Meny
Normal

Hildes protest mot slankepress

Hilde Cathrin Mork var så lei av kroppspresset at hun samlet 18 formfulle damer til å danse i badetøy i full offentlighet.

Hilde C. Olsen Mork

DANSET: Til stor overraskelse fra publikum kastet disse damene T-skjortene på scenen på Sarpsborg torg for å vise at man ikke trenger å skjemmes over kroppen.

Foto: Privat

– Sommerkroppen er klar når man tar på seg badetøy og går på stranda, sier Hilde Cathrin Mork bestemt.

Mange opplevde det som befriende å gi litt blanke

Hilde Cathrin Mork

Hun og en gjeng med yppige damer går egne veier for å vise at ekstra kilo, valker og cellulitter ikke er noe hinder for å gå på stranda i bikini.

La ut undertøysbilde av seg selv

Onsdag kunne NRK fortelle at en av ti unge vil endre på utseendet sitt.

Mork driver klesbutikk i Sarpsborg og synes det er trist å møte så mange som skammer seg over kroppen sin.

Hilde Cathrin Mork

FØRST UT: Hilde Cathrin Mork startet med seg selv, når hun ville vise at formfullt er flott. Hun ble helt paff av alle kommentarene hun fikk da hun la ut bildet på Facebook.

Foto: Privat

– Jeg er så lei kroppspresset og alle som er så misfornøyde med seg selv. Så jeg tenkte at her må noen gå i bresjen. En vanlig dame som har noen kilo for mye og skavanker her og der. Jeg fant ut at denne dama, det fikk bli meg, smiler hun.

I påsken la hun ut et undertøysbilde av seg selv på Facebook.

– Jeg er ikke opptatt av hva andre synes om kroppen min, jeg er fornøyd og trives som jeg er. Men noen måtte ta det første skrittet for fortelle at det ikke er så farlig hvis man ikke har en strømlinjet kropp.

Responsen lot ikke vente på seg. Kommentar og likes raste inn.

– Jeg var jo litt engstelig og hadde litt sommerfugler i magen. Men tilbakemeldingene viste at jeg har gjort noe viktig og riktig.

Hun synes det er forferdelig at unge vil forandre på kropp og utseende, og bestemte seg for et stunt: Å samle formfulle damer i badetøy på et gruppebilde. Hun brukte Facebook til å etterlyse damer, noe som ble en kjempesuksess.

– Damene var tøffe og det sier noe om hvor viktig det er å bli tatt på alvor uavhengig av fasong og størrelse. Mange opplevde det som befriende å gi litt blanke.

Yppige damer, Hilde Cathrin Mork

MODIGE: Hilde Cathrin Mork skryter av damene som først stilte opp til fotografering før de danset i badetøy og bikini på torvet i Sarpsborg.

Foto: Privat

– Høye på seg selv

Dermed var emneknaggen #yppigmangfold skapt og Mork ville ta det hele et skritt videre.

Hilde Cathrin Mork

STOLT: Hilde Cathrin Mork er både stolt og glad for at hun har fått med seg så mange damer på stuntet sitt.

Foto: Anette Torjusen / NRK

Nok en gang klarte hun å samle yppige damer gjennom sosiale medier. Denne gang til å danse i bikini og badetøy midt på Sarpsborg under helgens torgfest.

Damene minglet med publikum i T-skjorter for så å strømme til scenen. Der kastet de T-skjortene til jubel fra et fullsatt torg og danset etter Madcons «Don't Worry».

Her kan du se youtube-videoen damene la ut etter stuntet:

– Vi ville vise at vi er gode nok for stranda og vi håper flere følger etter, forteller Mork, som vil ta stuntet til flere steder i landet.

Og damene, de har bare fått gode tilbakemeldinger.

– De har rett og slett blitt litt høye på seg selv. Jeg tror alle synes det var befriende å ta et standpunkt: At jeg er flott som jeg er, sier hun stolt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utsatte vannverksak

    Aremark kommunestyre valgte i går å utsette behandlingen av vannverksaken, der 130 aremarkinger fikk en halv ukes frist til å betale nesten 19 000 kroner. Det skriver Halden Arbeiderblad. Politikerne mente at saken var for dårlig utredet.

  • FFK går mot millionunderskudd

    Fredrikstad Fotballklubb kan gå mot et underskudd på 3,7 millioner kroner i 2017, skriver Fredriksstad Blad. Det er sponsor- og billettinntektene som har sviktet denne sesongen. FFK kjemper en hard kamp for å unngå nedrykk fra 1. divisjon.