NRK Meny
Normal

Hevnet overgrep mot søsteren

Banket opp mannen som skal ha misbrukt søsteren for 12 år siden. Må i fengsel i fem måneder.

43-åringen fra Sarpsborg er domfelt 21 ganger tidligere.

Han har nå fått sin 22. dom for en rekke lovbrudd.

Flere ribbensbrudd

I slutten av juni hevnet han overgrep mot søsteren sin ved å banke opp mannen som skal ha begått overgrepene for tolv år siden.

Han sparket og slo mannen, som nå er i 60-årene, og påførte ham flere ribbensbrudd.

Skulle «knuse trynet» til bekjent

En måned senere oppsøkte han en bekjent fordi denne skulle ha solgt dop til kjæresten hans.

Han truet med å «knuse trynet» hans dersom han solgte mer dop til henne. Den andre mannen klarte å unnslippe ved å hoppe ut av et vindu.

Stakk av fra politiet i 140 km/t i 60-sone

De to siste tiltalepunktene gjaldt to særdeles alvorlige trafikkforseelser.

De skjedde i slutten av juli, og begge ganger stakk 43-åringen av fra politikontroller i høy fart. Den første gangen kjørte han i cirka 140 km/t i en 60-sone, og den andre gangen var han oppe i en hastighet på 150 km/t i 100-sonen på E6 i Sarpsborg.

Mannen hadde heller ikke førerkort.

Fem måneder i fengsel

For alle disse forholdene fikk mannen en dom i Sarpsborg ringrett på ti måneders fengsel, hvorav fem måneder ble gjort betinget.

Varetektsfradraget er på 68 dager.

- Motivert for lovlydig liv

At straffen ikke ble strengere, skyldes at 43-åringen avga en uforbeholden tilståelse og at han etter en lang kriminell løpebane er i gang med en gryende rehabilitering og har klart å komme seg ut av det rus- og kriminalitetsbelastede miljøet han tidligere har tilhørt.

Mannen ga i retten uttrykk for at han ønsker seg skolegang og jobb, og retten la vekt på at han nå «synes oppriktig motivert for et lovlydig liv».

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.