Hevdet hunder ble røsket ut av hendene hennes

Politiet trenger hjelp av publikum etter et hundetyveri i Sarpsborg.

OBS: Det har i ettertid kommet frem i politiavhør at dette tyveriet aldri fant sted. NRK har valgt å fjerne bilder av kvinnen og hundene.

– Det har vært tomt og rart det siste døgnet. Jeg tenker mest på hundene mine. Hvor er de og hva har skjedd?

Kvinnen er både trist og sint etter at hun ble frastjålet hundene sine da hun gikk tur med dem utenfor Hafslund Hovedgård i Sarpsborg i går kveld.

I dag var hun hos politiet og anmeldte saken.

– Politiet har mottatt en anmeldelse på dette forholdet og vi ser absolutt alvorlig på saken og vil gi den prioritet, sier krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg.

Røsket til seg hundene

Ifølge ble hun kontaktet av to menn i en kassebil da hun stod på busstoppet ved Årum i Fredrikstad. En av mennene spurte om veien til Sarpsborg.

– Jeg forklarte veien, de kjørte videre og jeg satt meg på bussen og ante fred og ingen fare. Jeg gikk av tre-fire stopp senere og hadde da hundene i bånd i høyre hånd, forteller hun.

Utenfor hovedgården så hun bilen hun tidligere hadde hjulpet med veien. Da hun gikk forbi bilen ble sidedøren revet opp og en kvinne hoppet ut.

– Hun røsket tak i båndet til hundene mine og dro dem inn i bilen. Den kjørte av gårde så fort at hun ikke rakk å lukke døra ordentlig, sier kvinnen.

Verdt 40.000 kroner

Hun antar at kvinnen som tok hundene var 25-30 år gammel og at hun var kledd i svarte klær, med en svart hette over hodet, og lyst hår stikkende ut av hetten.

– Jeg prøvde å gjøre motstand og jeg holdt hardt i båndet. Men jeg rakk ikke å reagere, det skjedde så fort. Det er to tisper, så jeg frykter at de er sendt ut av landet for å brukes til oppdrett, sier hun.

Kai Andersen i politiet i Sarpsborg sier hunder av typen chihuahua er stor verdi.

– Hundene har absolutt en verdi. Salgsprisen for disse er rundt 20.000 kroner per hund og da ser vi helt klart at de har en omsetningsverdi. Vi er svært interessert i å komme i kontakt med både de som kjørte denne bilen og andre som kan ha tips i saken.

Ikke oversikt over omfanget

Anne Hofmo Bjølgerud

Medierådgiver Anne Hofmo Bjølgerud i Norsk Kennel Klub.

Foto: Halat S. Askari

I 2014 ble en chihuahua stjålet fra et voksent par i Bergen og i fjor ble valpen Nova stjålet fra en bil utenfor Vinterbrosenteret i Akershus.

Men verken politiet, Mattilsynet eller Norsk Kennel Klub (NKK) har oversikt over hvor ofte slike tyverier skjer.

Medierådgiver Anne Hofmo Bjølgerud i NKK sier at saken høres tragisk ut.

– Det er svært viktig at disse sakene anmeldes og etterforskes. Vi er glade for at eier nå er hos politiet, og håper nå inderlig at hundene kommer til rette og trygt tilbake til eier.