NRK Meny
Normal

Motorsportnettsted: – Solberg vurderer Dakar Rally

Verdensmesteren i rally og rallycross kan bli gjenforent med de tidligere rivalene Sebastien Loeb og Mikko Hirvonen til neste år.

Petter Solberg slår ut med armene etter VM-runden i rallycross i Sverige

NY SPORT: Petter Solberg linkes nå til en ny motorsportsatsing, denne gangen Dakar Rally. Solberg vraket rally for rallycross foran 2013-sesongen.

Foto: Steinli, Jørgen / NTB scanpix

Det er autosport.com som melder at de tre rallyveteranene kan bli konkurrenter på ny i 2016-utgaven av det tradisjonsrike og prestisjefylte Dakar Rally.

– Det er noe som interesserer meg, men det må i så fall være med det rette teamet og den rette bilen, skal Solberg ha sagt.

NRK har ikke lykkes med å få en kommentar fra den regjerende verdensmesteren i rallycross angående denne saken.

Snakkes om Peugeot

Fra før er det allerede klart at finske Mikko Hirvonen skal kjøre en X-raid Mini i rallyet til neste år, og det er også kjent at Sebastien Loeb har testkjørt en 2008-modell Peugeot i Marokko. Autosport.com melder at det nå er opp til Loeb selv å vurdere om Dakar-rallyet passer inn i planene for den videre karrieren hans.

Det skal være Peugeot som har gjort et framstøt også overfor Petter Solberg, som vraket rallybilen for rallycross etter en skuffende 2012-sesong. Overgangen har vært en suksess for spydebergingen, som altså ble tidenes første verdensmester i rallycross i fjor.

Mikko Hirvonen

KLAR: Finske Mikko Hirvonen har allerede annonsert at han stiller i Dakar Rally 2016.

Foto: MIKKO STIG / Afp

Hirvonen sier ifølge motorsportnettstedet at han håper gjenforeningen med de to tidligere konkurrentene blir virkelighet.

– VI må jo se hvordan planene deres utvikler seg, men det ville vært flott å få muligheten til å kjempe mot dem igjen.

Flyttet til Sør-Amerika

Dakar Rally var tidligere kjent som Paris-Dakar Rally, og har blitt arrangert siden 1979. Det konkurreres i fire ulike klasser; bil, motorsykkel, lastebil og firehjuling.

Fra og med 2009 har ørkenrallyet blitt arrangert i Sør-Amerika. I nyere tid har flere rallyførere hatt suksess i Dakar Rally, og både Carlos Sainz og Naser Al-Attiyah har vunnet bilklassen.

Pål Anders Ullevålseter er den mest suksessrike nordmannen i rallyet, med en andreplass i motorsykkelklassen fra 2010 som beste resultat.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kjedekollisjon på Sandesundbrua

    Fire biler har kollidert på Sandesundbrua i sørgående retning. Det har ført til kødannelse i området.

  • Vil ha stasjonen et annet sted

    En ny meningsmåling viser at et flertall av de spurte i Moss mener at det er feil å legge jernbanestasjonen til havneområdet, slik bystyret og Bane Nor har bestemt. Målingen er gjort av InFact for gruppen Bedre Byutvikling Moss. Ordfører Hanne Tollerud sier at en slik meningsmåling ikke endrer noe.