NRK Meny
Normal

Hevder han stakk i nødverge

Mannen som er siktet for grov kroppsskade etter knivstikkingen på Sellebakk i Fredrikstad natt til søndag sier han brukte kniv for å forsvare seg.

Knivstikking Sellebakk

Politiet sperret av rundt boligen i Kinogata på Sellebakk natt til søndag, og undersøkte en av leilighetene utover dagen.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Alarmen gikk i firetiden natt til søndag. Politiet hadde allerede en patrulje på Sellebakk i forbindelse med bussbrannen som ble meldt inn en times tid tidligere, og var raskt tilstede ved huset i Kinogata. Væpnet politi pågrep mannen uten dramatikk, og de to ofrene ble sendt til sykehus med ambulanse.

Mannen ble løslatt etter avhør på søndag. Politiet mener det ikke er noen fare for bevisforspillelse, opplyser krimsjef Rune Albertsen i Fredrikstad.

– De involverte parter er avhørt i helga. Vedkommende erkjenner de faktiske forhold, men erkjenner ikke straffskyld for forholdet. Han er siktet for grov kroppsskade. Han påberoper seg en nødvergesituasjon, fortsetter Albertsen.

Ingen av de tre er kjente for politiet fra før.

Ingen detaljer nå

Albertsen ønsker ikke å gå nærmere inn på hvordan den siktede begrunner påstanden om at han måtte forsvare seg selv med å bruke kniv. Politiet bekrefter også etter avhørene at de tre kranglet i forkant av knivstikkingen.

– Det har vært en uoverensstemmelse mellom de involverte partene. Vi ønsker ikke å gå ut med flere detaljer om hva dette går ut på, sier Albertsen.

Laster kart, vennligst vent...

Utenfor fare

De to ofrene, en mann og en kvinne i 40-årene, ble begge sendt til Sykehuset Østfold Kalnes etter knivstikkingen. Kvinnen hadde skader i overkroppen, som i går ble karakterisert som alvorlige. I dag er begge utenfor fare, sier krimsjefen i Fredrikstad.

– Det har gått bra med kvinnen. Hun har ingen alvorlige skader.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Snørydding rammer andre oppgaver

    Østfold-kommunene har hatt mer arbeid med snøen denne vinteren enn de har hatt på mange år.
    I Eidsberg har snøryddingen så langt kostet kommunen mellom 200 og 300.000 kroner mer enn et normalår.
    Arbeidet går ut over andre oppgaver, sier Gunnar Johnsrud, avdelingsleder vei, park og bygg i Eidsberg kommune.

  • Slo med ølglass

    En 28 år gammel Fredrikstad-mann må sone et halvt år i fengsel. Han er dømt for å ha slått innehaveren av et utested i ansiktet med et ølglass i fjor sommer. Slaget førte til at mannen fikk kutt i ansiktet. Fredrikstad-mannen er dømt for voldsbruk tidligere, sist gang i august i fjor