NRK Meny
Normal

Hevder han stakk i nødverge

Mannen som er siktet for grov kroppsskade etter knivstikkingen på Sellebakk i Fredrikstad natt til søndag sier han brukte kniv for å forsvare seg.

Knivstikking Sellebakk

Politiet sperret av rundt boligen i Kinogata på Sellebakk natt til søndag, og undersøkte en av leilighetene utover dagen.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Alarmen gikk i firetiden natt til søndag. Politiet hadde allerede en patrulje på Sellebakk i forbindelse med bussbrannen som ble meldt inn en times tid tidligere, og var raskt tilstede ved huset i Kinogata. Væpnet politi pågrep mannen uten dramatikk, og de to ofrene ble sendt til sykehus med ambulanse.

Mannen ble løslatt etter avhør på søndag. Politiet mener det ikke er noen fare for bevisforspillelse, opplyser krimsjef Rune Albertsen i Fredrikstad.

– De involverte parter er avhørt i helga. Vedkommende erkjenner de faktiske forhold, men erkjenner ikke straffskyld for forholdet. Han er siktet for grov kroppsskade. Han påberoper seg en nødvergesituasjon, fortsetter Albertsen.

Ingen av de tre er kjente for politiet fra før.

Ingen detaljer nå

Albertsen ønsker ikke å gå nærmere inn på hvordan den siktede begrunner påstanden om at han måtte forsvare seg selv med å bruke kniv. Politiet bekrefter også etter avhørene at de tre kranglet i forkant av knivstikkingen.

– Det har vært en uoverensstemmelse mellom de involverte partene. Vi ønsker ikke å gå ut med flere detaljer om hva dette går ut på, sier Albertsen.

Laster kart, vennligst vent...

Utenfor fare

De to ofrene, en mann og en kvinne i 40-årene, ble begge sendt til Sykehuset Østfold Kalnes etter knivstikkingen. Kvinnen hadde skader i overkroppen, som i går ble karakterisert som alvorlige. I dag er begge utenfor fare, sier krimsjefen i Fredrikstad.

– Det har gått bra med kvinnen. Hun har ingen alvorlige skader.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lionel nummer fem i Elitloppet

    Den norske travstjernen Lionel endte på 5.-plass i finalen av Elitloppet søndag, etter å ha vunnet sin kvalifisering på ny norgesrekord. Seieren i kvalifiseringen sikret 230.000 kroner, mens premien for finaleplasseringen var på 92.000 kroner. Ifølge NTB var Lionel aldri med i kampen om seieren.

  • 8000 besøkte Spydeberg Rock

    Arrangørene bak Spydeberg Rock Festival anslår at de hadde totalt 8000 besøkende i helgen, skriver Smaalenenes Avis. Årets festival var den åttende i rekken.