Hevder avis reklamerer for Outlaws

Politiet mener fremstillingen av MC-topp er naiv.

Outlaws
Foto: NRK

faksimile Fredriksstad Blad

Fredriksstad Blad valgte å legge intervjuet med Trygg Syversen på forsiden. Ren reklame mener politiet.

Foto: Faksimile Fredriksstad Blad

– Fredriksstad Blad driver reklame for MC-klubben Outlaws i dag, det sier politijurist Nils Vegard.

Hovedsaken i dagens avis dreier seg om Outlaws-sjef Trygg Syversen fra Sarpsborg, som fremstilles som en motorsykkelentusiast, dømt for vold på feilaktige premisser.

– Dette er naivt, mener politijurist Nils Vegard.

LES OGSÅ:

Skryteartikler om MC-klubber

– Det jeg noterer er at artikkelen og intervjuet er sammenfallende med intervjuer av de fleste ledere for Bandidos, Outlaws og Hells Angels som jeg har sett tidligere, hvor de konstaterer at de er hyggelige folk som liker motorsykler. Da synes jeg det er pussig at disse folkene pådrar seg så mye alvorlig kriminalitet som det vi noterer at de har gjort, Vegard.

I artikkelen til Fredriksstad Blad beskrives Outlaws-sjefen som en mann som kommer fra en friidrettsinteressert familie og at han har hatt en god oppvekst.

– Beste måte å holde seg unna kriminalitet på, er å bli med i en mc-klubb, sier Syversen til avisen.

– Dette er såpass naivt så jeg ser ikke noe behov for å gå nærmere inn på det. Dette må jo være åpenbart for enhver, sier politijurist Nils Vegard.

LES OGSÅ:

Et søndagsskolebilde

Fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk, Gunnar Bodahl-Johansen, mener Fredriksstad Blads artikkel får en kriminell orgasisasjon til å fremstå som et søndagsskolebilde.

– Her har vi en organisasjon som avisen selv siterer at politiet anser at de er organisert i kriminell virksomhet og som er en kontroversiell organisasjon. Da er det viktig å saken i et kritisk lys, sier Bodahl-Johansen.

Reportasjesjef i Fredriksstad Blad, Jon Jakobsen, sier artikkelen må ses i sammenheng med avisas tidligere og kritisk dekning av Outlaws. Han avviser at de fungerer som mikrofonstativ for MC-klubben.

LES OGSÅ:

– Bør få slippe til

– Dersom man kun leser dette intervjuet, så kan jeg forstå at noen kan mene det. Men her er det viktig å se på hva som tidligere har vært omtalt i FB rundt klubbene, sier han.

Han understreker at det står i artikkelen at Trygg Syversen er dømt for alvorlig voldskriminalitet tidligere.

– Vi har tidligere skrevet om dommen, og mener det er riktig at han får slippe til med sin versjon, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Anmeldt for vold og skadeverk

    En mann i 20-årene sitter fengslet siktet for vold mot en kvinne og skadeverk i boligen hennes på Ørmen i Fredrikstad søndag. Han har erkjent å ha tent på ei dørmatte i boligen hennes, ifølge politiet. Mannen sitter fortsatt i arresten.

  • I retten for grov korrupsjon

    En varmtvannsbereder, fire til seks flasker vin til jul og påske og en årlig sum på 75 – 100 000 kroner i fler år skal kommunale ansatt i Nannestad ha mottatt i bestikkelser fra en mann fra Fredrikstad I dag må 72 åringen fra Fredrikstad møte i Øvre Romerike tingrett sammen med den tidligere virksomhetslederen tiltalt for grov korrupsjon som skal ha gitt Fredrikstadmannen en uberettiget inntekt på 7,5 millioner kroner.