NRK Meny
Normal

– Dette er overhodet ikke mine ord

Hamarmannen Johnny Wæhler tar kraftig avstand fra Facebook-innlegget som jubler over død 15-åring.

Skerjmdump "En muslim mindre"

Dette innlegget ble publisert på Facebook-siden til Det Forenede Norge i går kveld.

Foto: Skjermdump/Facebook

Et innlegg publisert på Facebook-siden «Det Forenede Norge» (DFN) i går kveld har skapt voldsomme reaksjoner fra tusenvis av nordmenn på sosiale medier det siste døgnet.

Via Facebook-siden til Johnny Wæhler fra Hamar ble en artikkel om helgens drukningsulykke i Fredrikstad delt på DFNs side, med kommentaren «En muslim mindre i Norge».

Tidligere på kvelden bestod det aktuelle innlegget også av emneknaggen «hurra», etterfulgt av flere smilefjes, og ytterligere 11 «hurra», samt «skål», me dette ble senere endret.

Flere personer trykket liker og kommenterte innlegget, men etter kraftige reaksjoner fra flere brukere ble den aktuelle Facebook-siden slettet melder nettstedet vepsen.no.

Onsdag kveld var siden nok en gang aktiv, men da var det aktuelle innlegget slettet og erstattet med innlegget «NO SURRENDER! NEVER!».

Vet ikke hvem som står bak

Etter at innlegget ble offentlig kjent i går kveld, har Johnny Wæhler måttet tåle kraftig kritikk på sosiale medier.

Ettersom DFN delte artikkelen via Wæhler, kan det se ut som at det er han som står bak ytringene. Det tilbakeviser han på det sterkeste.

– Jeg delte denne artikkelen på min personlige side, og skrev da kun at det var beklagelig at det er dårlige svømmeferdigheter blant innvandrere, dessverre. Det er en kjent sak, og det var det jeg var ute etter å få frem, sier han til NRK og legger til;

– Folk tror at det er jeg som har postet dette til den aktuelle siden, men det stemmer ikke. Nå er det slik at nesten hvem som helst kan dele dette innlegget videre til sine egne sider, og da skrive hva som helst som sin egen tekst. Jeg er ikke kjent med denne siden, og jeg vet heller ikke hvem som står bak den.

Også på Facebook nekter Wæhler for at det er han som har skrevet innlegget som har satt sinnene i kok hos flere personer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Wæhler Facebook nekter

Johnny Wæhler avviser på sin egen Facebook-side at det er han som står bak innlegget.

Foto: Skjermdump/Facebook

– Ikke noe jeg er med på

Flere har det siste døgnet spredd et bilde av innlegget som ble lagt ut på Det Forenede Norges Facebook-side, og gått kraftig ut mot Johnny Wæhler.

Mange har hetset ham, og noen få har tatt til orde for å anmelde ham for innlegget.

– Hvis vedkommende som har lagt ut denne ytringen mener at det er bra å bli kvitt innvandrere, så er ikke det noe jeg er med på i det hele tatt. Det er overhodet ikke mine ord. Jeg er selv gift med en person fra den tredje verden, og jeg har jobbet, sovet og spist med innvandrere i alle år. Den største vennekretsen jeg har består av innvandrere, fastslår han.

– Det er ikke jeg som mener det som kommer frem i dette innlegget. En ulykke eller et drap er en ulykke eller et drap, uansett nasjonalitet og bakgrunn. Det er like ille for foreldrene til denne gutten, som det ville vært for norske foreldre å oppleve det samme. Når jeg ser hva som blir skrevet om meg, så begynner jeg å lure på om det er jeg som bør levere inn en anmeldelse.

Wæhler ble forøvrig ekskludert fra Hedmark Frp i februar 2012, etter å delt et bilde på Facebook der daværende statsminister Jens Stoltenberg ble kalt for en landssviker, og ble sidestilt med Anders Behring Breivik.

Det har ikke lykkes NRK å komme i kontakt med personen som står bak siden Det Forenede Norge.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannårsak fortsatt ukjent

    Politiet vet fortsatt ikke brannårsaken til skogbrannen i Moss på tirsdag. Politiet har enda ikke fått rapporten fra krimteknikerne, men de skal ikke ha klart å konkludere med en brannårsak. Seksjonssjef i Moss, Henning Dalbye forteller at de er i ferd med å skaffe seg en oversikt over de som har vært i området. Arbeidere fra BaneNor jobbet rundt stedet, men også turgåere har ringt inn og sagt ifra at de har vært der.

  • Innbrudd i Fredrikstad

    Det har vært innbrudd i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad i løpet av dagen, melder politiet. Gjerningspersonen har brutt opp et vindu, og stjålet sølvtøy, blant annet. Politiet er på stedet og utfører åstedsundersøkelse.