NRK Meny
Normal

Herointruse ga seks års fengsel

En tysk kvinne hadde over en kilo heroin sydd inn i trusa. Nå er hun dømt til fengsel.

Halden tingrett har dømt den tyske kvinnen til seks og et halvt år i fengsel for storsmugling av heroin.

Spesialsydd truse

Hun ble tatt av tollerne på Svinesund under en kontroll på svenskebussen i oktober i fjor.

Det viste seg at hun hadde en spesialsydd truse med to lag stoff. Gjemt i trusa lå drøyt en kilo heroin pakket inn i plast, som igjen var pakket inn i plastfolie og brun tape.

Det er ikke første gangen denne metoden er brukt til smugling.

Les også: Hadde 700 gram heroin i trusa - nektet straffskyld

Les også: Smugler hadde narkotika i trusen

Les også: Jenter smuglet heroin i trusa

- Trodde det var kokain

Under rettsaken erkjente kvinnen at det var narkotika hun smuglet, men hun sa at hun trodde det var kokain, og ikke heroin som var gjemt i trusa.

Kvinnen skal ha forklart at det var en mann i Tyskland som var oppgragsgiveren hennes og at hun skulle få litt over 30 000 norske kroner for jobben.

Hun forklarte i avhør at hun fikk trusen fra mannen, med beskjed om å ta den på seg. Hun hadde spurt hva som var pakket inn i den, men fikk ikke noe svar. Hun gjorde ingen forsøk på å finne ut hva som var pakket inn i trusa.

Grunnen til at hun gikk med på det var at hun ønsket å tjene litt mer penger enn normalt.

Les også: Smuglet storbeløp i underbuksa

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politiet måtte dempe feststøy

    Flere fester i distriktet har skapt så mye støy i natt at politiet ble nødt til å be festdeltakerne om å dempe seg. Både i Sarpsborg, Fredrikstad og Halden har politiet oppsøkt private adresser for å dempe støyen. I tillegg ble over 20 personer sendt hjem fra sentrum i de tre byene.

  • Moss rotet bort seieren

    Det er nå fem poeng som skiller mellom serieleder Moss og Ørn Horten på andreplass i 3. divisjon, etter at mossingene kun klarte 2-2 hjemme mot Vestfossen lørdag. Gjestene utliknet seks minutter før full tid. Kvik Halden på tredjeplass møter Strømsgodset 2 på mandag. Det gjenstår fire serierunder i divisjonen.