NRK Meny
Normal

Heroinsmuglere på rad og rekke

Med bare noen timers mellomrom gjorde tollerne på Svinesund de to største beslagene av heroin så langt i år.

Heroinbeslag

Smuglerne er avslørt. Tollerne finner ti kilo heroin i reservedekket.

Foto: Tollvesenet

Begge beslagene var på ti kilo av det narkotiske stoffet.

- Det er første gang vi på en og samme dag har gjort to enkeltbeslag på tilsammen 20 kilo heroin, forteller kontorsjef for grensekontrollen Wenche Fredriksen.

Få timers mellomrom

Det spesielle dobbeltbeslaget ble gjort på Svinesund den 13.februar.

- En østerriksk registrert bil ble tatt inn til tollkontroll. I bilen satt det en bulgarsk statsborger og en passasjer som sa at de skulle til Oslo på ferie, forteller Fredriksen.

Ferieforklaring slo imidlertid fort sprekker da scannerbilder avslørte at reservedekket inneholdt ti kilo narkotika.

- Litt senere på dagen kom det en tyskregistrert personbil med én person i bilen, som sa at han skulle til Oslo på besøk. Bilen ble tatt inn til narkotikakontroll og narkotikahunden markerte på reservedekket. Også her ble det funnet ti kilo heroin, forteller hun.

Narkotikahund finner heroin

Narkotikahunden markerer på reservedekket i bilen.

Foto: Tollvesenet

Fredriksen sier at to beslag av denne størrelsen på én dag er nærmest unikt. Tilsammen i år hard de beslaglagt 30 kilo heroin. Til sammenligning ble det beslaglagt 57 kilo hele fjoråret.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på musikkstøy fra festningen

    Naboer til Fredriksten festning i Halden ber Fylkesmannen i Østfold vurdere om reglene følges under store konserter på festningen. Festivalen Tons of Rock og Landstreffet for russ trekkes fram som arrangement som skaper mye støy og går ut over nattesøvn og trivsel for de som bor i området.

    tons of rock 2015
    Foto: Rune Fredriksen / NRK
  • Dømt for voldtekt av datteren

    En mann i 40-årene er dømt til fengsel i fire år og åtte måneder for voldtekt av sin egen datter. Mannen innrømmet ikke straffskyld da han møtte for tingretten i Fredrikstad i september. I retten hevdet datteren at anklagene hun tidlige hadde rettet mot faren hadde vært falske. En enstemmig tingrett fant likevel faren skyldig etter tiltalen.