NRK Meny
Normal

Hevder heroinbeslag skulle til afrikansk nettverk

Med doble bunner i bagasjen er to personer tatt med nesten fire kilo heroin på utenlandstoget fra Göteborg.

Sekken med dobbel bunn som var full av heroin.

Her ser vi sekken som 22-åringen hadde på seg på toget fra Göteborg.

Foto: Tollvesenet

I den ene saken, hvor en portugisisk 22-åring hadde en ryggsekk med dobbel bunn, fant tollerne nesten 2,6 kilo heroin. Politiet føler seg sikre på at heroinen skulle leveres til nettverk med afrikanske distributører i Oslo.

Ingen andre pågrepet

– Både 22-åringens opplysninger og våre undersøkelser tyder på at stoffet skulle leveres til dette afrikanske nettverket i Oslo, sier leder av seksjonen for organisert kriminalitet, Tommy Brøske i østfoldpolitiet.

Foreløpig har ikke politiet pågrepet andre mistenkte i saken enn 22-åringen som smuglet stoffet.

– Vi har ikke det. Men vi arbeider fortsatt med saken selv om etterforskningen er så godt som konkludert. 22-åringen har vi fått medhold av tingretten til å holde varetektsfengslet på grunn av faren for at vedkommende kan stikke av. Dette er en portugiser som ikke har adresse i Norge, sier Brøske til NRK.

22-åringen har bistått politiet i etterforskningen. Han har sittet varetektsfengslet siden 19. mars i år.

Blir sittende varetektsfengslet

Wenche Fredriksen, Tollvesenet

– Tollbetjentene merket at det var noe som ikke stemte med trillebagen.

Foto: Lotte Olsen / NRK

10. mars i år avdekket tollere fra Fredrikstad, som gikk gjennom kveldstoget fra Göteborg, at en 30 år gammel mann fra Litauen hadde dobbel bunn i en trillekoffert han hadde med seg.

Han forklarte at han skulle besøke sin bror som bor i Oslo.

– Tollbetjentene merket at det var noe som ikke stemte med trillebagen. Nærmere undersøkelse viste at den hadde dobbel bunn.

– I hulrommet under den falske bunnen fant tollbetjentene omlag et kilo med heroin, sier kontorsjef Wenche Fredriksen i tollregion Øst Norge.

Også i denne saken sitter mannen varetektsfengslet fordi påtalemyndigheten frykter at han skal stikke av siden han ikke har adresse-tilknytning til Norge.

– Denne saken er også nesten ferdig etterforsket av oss, men her har vi ikke avdekket noe mottakerledd.

– I begge sakene går vi inn for å holde de siktede varetektsfengslet frem til hovedforhandlingene kommer opp for tingretten, sier politileder Tommy Brøske.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: