NRK Meny
Normal

Heroin i luftfilter

Oppdaget ved en tilfeldighet.

440 gram heroin funnet i luftfilter

Her er heroinbeslaget som tollerne fant i luftfilteret.

Foto: Tollvesenet

Heroinen fra luftfilteret har en gateverdi på en halv millioner kroner.

Tilfeldig

De vel 400 grammene med heroin ble oppdaget av tollerne på Svinesund mandag. Ifølge tollkontorsjef Wenche Fredriksen på Svinesund ved en ren tilfeldighet.

- Det var en ren rutinekontroll. Narkotikahunden markerte på luftfilteret på bilen og der fant vi pakken med heroin, sier Fredriksen.

Bilen var leid og ble kjørt av en 28 år gammel utenlandsk mann.

Besøkte venner i Sverige

- Han kjørte en norskregistrert bil, men er ikke norsk statsborger. Han forklarte at han hadde besøkt venner i Sverige, men han har ikke sagt noe til Tollvesenet når det gjelder heroinen, sier Fredriksen til NRK.

Politiet tar seg nå av etterforskningen av beslaget og vil etterhvert eventuelt fremstille mannen for varetektsfengsling.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politiet tok førerkort

    Utrykningspolitiet stoppet tidligere i kveld en svensk bilfører som kjørte i 137 kilometer i timen i 90-sonen. Svensken ble stoppet på E18 i Eidsberg, skriver politiet på Twitter.

  • Totalforbud mot medbrakt alkohol

    Det blir nå totalforbud mot medbrakt alkohol på russefester, det skriver Aftenposten. Politidirektoratet sier til avisa at både parkeringsplasser og campingområder på russetreff trenger skjenkebevilling.