Her skal deltakerne i «Anno» bo

Scenograf Signe Gerda Landfald har jobbet i flere måneder med å gjenskape år 1721 på Isegran i Fredrikstad. Her får du se de første bildene fra location i sesong to av «Anno».

Anno-location-5

Bak denne konstruerte byporten skal de 14 deltakerne bo.

Foto: Christine Heim / NRK
Byline Victoria Ose edit
Journalist

– Det har vært en veldig spennede jobb. Den største utfordringen var å lage utsnitt av et bypreg på Isegran som er et veldig landlig sted, sier Signe Gerda Landfald som har jobbet som scenograf på flere drama- og tv-prosjekter.

Hun har vært scenograf på Isegran der de 14 deltakerne i realityserien skal bo. Landfald forteller at det var viktig å få inn byelementene gjennom brostein og en egen byportal basert på inngangsportalene i Gamlebyen.

– Vi fikk låne mye stein fra kommunen. Vi hadde tre assistenter som gikk i en hel uke og la brostein, sier Landfald.

Gå til forsiden

Her bor deltakerne

Anno-location-15

Her bor deltakerne

12 bilder

  Inspirasjon fra Folkemuseet

  Det har vært en omfattende resarchjobb i forkant av innspillingen.

  – Vi har lest mye historie om Fredrikstad og Norge generelt på 1720-tallet. Vi har også vært på Norsk Folkemuseum for å hente inspirasjon. Sovehuset er blant annet inspirert av Bokbindergården på Folkemuseet, sier hun.

  – Det har vært viktig å få på plass alt som er mellom husene for å utvide den konstruerte hovedgata på Isegran, sier Landfald.

  SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kjørte ruset i 130 kilometer timen

   En 46 år gammel mann kjørte motorsykkel i amfetaminrus i 130 kilomter i timen. Kjøringen fant sted på E6 i Ski i midten av september. Fartsgrensen på stedet er 110. Fredrikstad tingrett har gitt 46 åringen en betinget dom på fengsel i 30 dager. Mannen må betale en bot på 10.000 kroner, og han mister førerkortet for en periode på 15 måneder.

  • – Rammer matproduksjonen vår

   – Regjeringas landbruksmelding vil få store konsekvenser for Østfold over tid og rammer matproduksjonen i distriktet kraftig, det mener leder i Østfold Bondelag, Martha Mjølnerød. Landsbruksmeldinga, som ble lagt fram i dag, legger rammer for framtida. Blant annet ønsker Regjeringa å fjerne målet for økologisk matproduksjon, de vil ha mer konkurranse, større gårdsenheter og kutte i melkekvotene. Landbruksmelding skal vedtas av Stortinget.