NRK Meny
Normal

Her skal deltakerne i «Anno» bo

Scenograf Signe Gerda Landfald har jobbet i flere måneder med å gjenskape år 1721 på Isegran i Fredrikstad. Her får du se de første bildene fra location i sesong to av «Anno».

Anno-location-5

Bak denne konstruerte byporten skal de 14 deltakerne bo.

Foto: Christine Heim / NRK

– Det har vært en veldig spennede jobb. Den største utfordringen var å lage utsnitt av et bypreg på Isegran som er et veldig landlig sted, sier Signe Gerda Landfald som har jobbet som scenograf på flere drama- og tv-prosjekter.

Hun har vært scenograf på Isegran der de 14 deltakerne i realityserien skal bo. Landfald forteller at det var viktig å få inn byelementene gjennom brostein og en egen byportal basert på inngangsportalene i Gamlebyen.

– Vi fikk låne mye stein fra kommunen. Vi hadde tre assistenter som gikk i en hel uke og la brostein, sier Landfald.

Anno-location-15

Inspirasjon fra Folkemuseet

Det har vært en omfattende resarchjobb i forkant av innspillingen.

– Vi har lest mye historie om Fredrikstad og Norge generelt på 1720-tallet. Vi har også vært på Norsk Folkemuseum for å hente inspirasjon. Sovehuset er blant annet inspirert av Bokbindergården på Folkemuseet, sier hun.

– Det har vært viktig å få på plass alt som er mellom husene for å utvide den konstruerte hovedgata på Isegran, sier Landfald.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.