NRK Meny
Normal

Her må røyken stumpes

Fra i dag er det også forbudt å røyke på togstasjoner og plattformer her i landet. Forbudet gjelder også elektriske sigaretter, men på stasjonen i Moss er det delte meninger om dette.

Fra i dag er det også forbudt å røyke på togstasjoner og plattformer her i landet.

Blant annet på perrongen i Moss er det innført røykeforbud.

– Her ser vi hvor det tidligere var askebeger, så er det innført skilter med røyking forbudt, forklarer markedsansvarlig ved NSB Østfoldbanen, Terje Andersen.

Reisende og publikum henstilles til å holde stasjonene og plattformene røykfrie, etter at myndighetene nå har innført røykeforbud på stasjoner.

LES OGSÅ:

– Bare tull

– Det er vel et ledd i å ivareta best mulig helse for befolkningen og hindre at andre blir påført røyk som er skadelig, sier han.

Og blant de reisende, så er det delte reaksjoner om forbudet.

– Det er bare tull. Vi står ute i friluft. Det er bare tull, mener Marianne Sørli.

– Det synes jeg egentlig er veldig bra. Ofte i rushtiden er det irriterende med dem som skal stå og røyke inne i folkemengden, mener Marius Westeng.

Intet røykepoliti

– NSB kommer ikke til å ta på seg en politirolle her. Vi tror at reisende vil respektere det som er innført, så få andre vurdere tiltak for å sikre at det blir overholdt, sier Terje Andersen i NSB.

Og er røyksuget for stort, så må man gå vekk fra perrongen, slik Shakeel Rehman gjorde da NRK var på stasjonen.

– Personlig har jeg ingen plager med det. Om det er slik at det ikke lenger er lov å røyke på perrongen er det noe jeg skal forholde meg til. Jeg må bare planlegge røykingen litt mer når jeg skal på jobben, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarer mot farlige strømskap

    Strømselskapet Hafslund advarer mot ødelagte og farlige strømsfordelingsskap langs veiene. Etter store mengder snø på Østlandet har flere skap blitt ødelagte etter snøbrøyting, ifølge kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund.