NRK Meny
Normal

Her må røyken stumpes

Fra i dag er det også forbudt å røyke på togstasjoner og plattformer her i landet. Forbudet gjelder også elektriske sigaretter, men på stasjonen i Moss er det delte meninger om dette.

Fra i dag er det også forbudt å røyke på togstasjoner og plattformer her i landet.

Blant annet på perrongen i Moss er det innført røykeforbud.

– Her ser vi hvor det tidligere var askebeger, så er det innført skilter med røyking forbudt, forklarer markedsansvarlig ved NSB Østfoldbanen, Terje Andersen.

Reisende og publikum henstilles til å holde stasjonene og plattformene røykfrie, etter at myndighetene nå har innført røykeforbud på stasjoner.

LES OGSÅ:

– Bare tull

– Det er vel et ledd i å ivareta best mulig helse for befolkningen og hindre at andre blir påført røyk som er skadelig, sier han.

Og blant de reisende, så er det delte reaksjoner om forbudet.

– Det er bare tull. Vi står ute i friluft. Det er bare tull, mener Marianne Sørli.

– Det synes jeg egentlig er veldig bra. Ofte i rushtiden er det irriterende med dem som skal stå og røyke inne i folkemengden, mener Marius Westeng.

Intet røykepoliti

– NSB kommer ikke til å ta på seg en politirolle her. Vi tror at reisende vil respektere det som er innført, så få andre vurdere tiltak for å sikre at det blir overholdt, sier Terje Andersen i NSB.

Og er røyksuget for stort, så må man gå vekk fra perrongen, slik Shakeel Rehman gjorde da NRK var på stasjonen.

– Personlig har jeg ingen plager med det. Om det er slik at det ikke lenger er lov å røyke på perrongen er det noe jeg skal forholde meg til. Jeg må bare planlegge røykingen litt mer når jeg skal på jobben, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: