NRK Meny
Normal

Her lusker ulven rundt på bensinstasjonen

Ulven er ikke borte i Aremark. Brått dukket den nemlig opp på overvåkningskameraet til Truls Pedersen.

Se ulven luske rundt på bensinstasjonen

Mandag 23. februar oppdaget Truls Pedersen noe rart på overvåkningskameraet. I løpet av natten hadde Aremark Servicesenter fått besøk av en svært sjelden gjest. Det meldte Halden Arbeiderblad i går.

– Jeg så noe som beveget seg på båndet fra et overvåkningskamera. Det som står på veggen bak stasjonen. Jeg skjønte ganske raskt at det var en ulv, sier Pedersen til NRK.

Kameraet som fanget opp ulven i Aremark

Overvåkningskameraet som fanget opp ulven i Aremark.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

At den dukket opp akkurat der var neppe tilfeldig.

– Det er der kundene pleier å binde hundene sine før de går inn på stasjonen. Den lusket rundt der i to-tre minutter og så seg om, så den må ha luktet noe fra hundene.

Ikke redd for ulven

Det har vært vanskelig å registrere ulv i Østfold i år, siden det knapt har vært snø i fylket. Uten sporsnø blir det også vanskeligere å finne ulvene, sa Petter Wabakken, førsteamanuensis ved Høgskolen i Hedmark, til NRK januar.

Det er lenge siden det har vært registrert ulv i Aremark, men Truls Pedersen er sikker i sin sak.

– Jeg er helt sikker på at det er en ulv. Jeg kjenner igjen både utseende og bevegelsesmønsteret. Det er ingen hunder som ser slik ut.

Men redd, det er han ikke. Selv om det lusker en ulv rundt bensinstasjonen.

Her lusket ulven rundt

Her lusket ulven rundt.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

– Jeg har et ganske avslappet forhold til ulv, jeg er verken for eller imot. At et dyr fløy rundt bensinstasjonen midt på natta kan vel umulig skremme noen. Jeg ble i alle fall ikke redd.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: