NRK Meny
Normal

Her kan du ikke skyte opp fyrverkeri

Det er lov til å brenne av fyrverkeri de fleste steder i Østfold, men i både Moss og Fredrikstad er det forbud flere steder.

Fyrverkeri

Flere steder i Fredrikstad og Moss er det forbud mot å brenne fyrverkeri.

Foto: MURAD SEZER / AP

Det er et generelt forbud mot å brenne av fyrverkeri dersom man ikke har tillatelse fra brannvesenet og politiet.

Nyttårsaften gis det likevel dispensasjon til å brenne fyrverkeri fra klokken 18.00 til 1. januar klokken 02.00. De fleste byene i Østfold praktiserer det generelle forbudet, men noen steder finnes det lokale forskrifter som setter begrensninger for bruk av fyrverkeri også på nyttårsaften.

Her er listen:

Moss:

Fyrverkeribegrensning i Moss

Her er det forbudt å fyre opp fyrverkeri i Moss.

Foto: Brannvesenet Moss

I Moss, Rygge, Råde og Våler er det tillatt å brenne av fyrverker nyttårsaften fra klokken 18.00 til 1. nyttårsdag klokken 02.00 under følgende forutsetninger:

 • Fyrverkeri – uansett klasse – skal ikke avbrennes dersom det kan oppstå fare for brann eller personskade.
 • Avbrenningen må skje på en forsvarlig og forskriftsmessig måte. Kun godkjent fyrverkeri skal benyttes og nødvendig slokkeutstyr (vannslange/pulverapparat) holdes i beredskap.
 • Raketter og større fyrverkeri skal kun avbrennes mot åpent vann, over sjø, snødekket mark eller åpent terreng m.v.

Spesielle bestemmelser for Moss sentrum:

Innenfor områdene under, er det kun tillatt å avbrenne mindre markfyrverkeri (klasse II), dersom det ikke medfører fare for brann- eller personskade:

Område 1: Innenfor Mosseelva i nord, Innfartsveien (R-19) i øst. Vogts gate, Fjordveien til Boyebakken og ut sjøen i syd, Mossekanalen i vest frem til Jeløygata og jernbanelinjen fra Jeløygata og Mosseelva.

Område 2: Moss verk fra Mosseelva til vekta (rundt arbeiderboligene).

Område 3: Kvartalet mellom Logns Plass, Vestre Kanalgate/Sjøgata

Fredrikstad:

 • Apenesfjellet: Utskyting er tillatt langs elven ved Tollbodplassen.
 • Cicignon: Begrenset av Glomma, Vesterelva, J. N. Jacobsens gate og jernbanen. Utskyting er tillatt på Tollbodplassen.
 • Holmen/Trosvikberget/St.Hansfjellet: Begrenset av Vesterelva, Floa, jernbanen og Glemmengata/Farmanns gate. Utskyting er tillatt fra p-plassen ved Trosvikstranda, grusbanen v/Floaveien og p-plassen på Steffensjordet.
 • Nabbetorp: Begrenset av Edv. Eriksens gate, Glomma, Lundheimveien og Enggata. Utskyting er tillatt fra gangveien syd i Enggata ved ”dammene” og langs Poul Rønns gate ved grøntarealene.
 • Sorgenfri: Ved Galtungveien, Sorgenfrigata, Saggata og Bruksgata. Utskyting er tillatt fra gruset plass nordøst i Bruksgata.
 • Gamlebyen/Vaterland/Øra: Forbudet gjelder innenfor vollene i Gamlebyen og industriområdene på Øra og er for øvrig begrenset av Habornveien, Fru Ingers gate, Jens Langs gate og Skippergaten.

Brannvesenet i Fredrikstad vil patruljere de aktuelle områdene.

Ved Gamlebyen og Vaterland fergesteder tillates bruk av fyrverkeri kun i organiserte former og kun ut mot Glomma. Ved ugunstige forhold vil det bli totalforbud mot oppskyting fra fergestedet i Gamlebyen og Vaterland. Brannvesenet vil i så fall kunngjøre dette med oppslag på strategiske steder i Gamlebyen og Vaterland.

Sarpsborg:

Ingen forbud

Askim:

Ingen forbud

Halden:

Ingen forbud, men det jobbes med å få på plass en lokal forskrift. Leder ved forebyggende enhet i Halden brannvesen, Eyvind Aakerman, oppfordrer likevel folk til å være veldig forsiktig med fyrverkeri.

– Bruk åpne og gjerne snødekte områder, og unngå tettbebygde strøk. Bruk hodet, bruk godt vett, vær aktpågivende og bruk nødvendig verneutstyr. Vi vet også fra tidligere at alkohol og fyrverkeri er en svært dårlig kombinasjon, forteller han.

I Halden er det ingen spesielle områder hvor det er forbudt å avfyre fyrverkeri.

– Men vi kan minne om at den som avbrenner fyrverkeri selv er ansvarlig for det som eventuelt blir skadet, sier Aakerman.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Sparta vant over Oilers

  Sparta Warriors slo Stavanger Oilers 3-1 i Sparta Amfi i ettermiddag. Greg Wolfe scoret det tredje målet for hjemmelaget.

 • Sparta leder over Stavanger Oilers

  Etter to perioder leder Sparta Warriors 2-0 over Stavanger Oilers i Sparta Amfi. Kyle Osterberg og Kalle Eklund har scoret målene for Sparta.