NRK Meny
Normal

Her gir de grønt lys til planlegging av ridesenter

Flertallet av politikerne i Fredrikstad sa i dag ja til å starte planleggingen av nytt ridesenter på Thorslund i Fredrikstad.

Bystyret

Et ridesenter ved Thorslund skal nå planlegges. Det vedtok politikerne i Fredrikstadi dag.

Foto: Espen Torgersen / NRK

– Dette er en gledens dag. Endelig har vi kommet hit hvor vi er i dag. Denne saken kom opp for planutvalget 25 mai 2009. Alt tar ufattelig lang tid i Fredrikstad, men endelig står vi her og får vedtatt et planprogram. Det er et stort steg for ridesenteret. Dette er noe mer enn hester i en stall. Det er en viktig setting for SFO, BUP og andre tiltak, sa Camilla Eidsvoll (SV) fra talerstolen før avstemmingen.

Debatten rundt senteret gikk mest på vern av dyrket mark.

– Thorslund har den beste matjorda i Fredrikstad. det er en barnehage regulert inn sammen med ridesenteret. Det blir stort og beslaglegger dyrket mark. Vi mener vi må se på de andre alternativene, sa Hans Ek fra senterpartiet.

– Det å ta et område med dyrket mark er ikke enkelt. I de andre områdene er det pekt på andre verdier. Da snakkes det om store naturinngrep da det er mange vernede arter i området, påpekte Terje Moland Pedersen i Arbeiderpariet.

Senterpartiet, KRF, Bymiljølista og Pensjonistpartiet luftet sitt eget forslag, men dette falt. Flertallet ønsket heller å starte planleggingen på Thorslund.

Ridesenteret skal blant annet inneholde klubbhus, ridebaner, stall, ridehus og kiosk. Kostnaden ligger på rundt 40 millioner kroner.

Det ble tidligere i dag markert utenfor bystyresalen mot rådmannens forslag om å stryke ridesenteret fra neste års Fredrikstadbudsjett.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Buss og bil kolliderte

    En person er lettere skadet etter at en bil og en buss har kollidert like ved Fredrikstadbrua på Gamlebysiden. Personen var passasjer på bussen, opplyser politiet på Twitter.

  • Mulig drukningsulykke i Halden

    Nødetatene har rykket ut til Tistedal i Halden etter melding om en mulig drukningsulykke. Det er funnet en livløs mann på stedet. Helsepersonell utfører livreddende førstehjelp på vedkommende.