Her skal morgensdagens Tiger Woods formes

På Borregaard Golfklubb møtes unge golfspirer på sommercamp.

Anders Kristiansen øver seg på golfslag

Borregaard Golfklubb arrangerer sommercamp for unge golfere. Her svinger golftrener Anders Kristiansen kølla.

Foto: Cornelia Bjørke-Hill / NRK

På Borregaard golfklubb i Sarpsborg er det stille før stormen. Tirsdag morgen er det nesten folketomt på den grønne matta, men snart er det fullt liv. Da skal unge golfspirer møtes på sommercamp.

Anders Kristiansen svinger golfkølla

Anders Kristiansen viser hvordan det skal gjøres.

Foto: Cornelia Bjørke-Hill / NRK

Hovedmålet med campen er å skape en bedre treningskultur og samhold blant de yngre i klubben, samt ha det moro sammen, forteller golftrener Anders Kristiansen.

– Vi har mange unge juniorer som synes det er morsomt å trene. Det er en sosial gruppe her som kommer hver dag og trener. Selvfølgelig er det vanskelig å bli den nye Tiger Woods, men man vet aldri. Trener man hardt og riktig i løpet av tid er alt mulig, sier han.

Men det er ikke bare de unge som får delta på golfbanen. For å hjelpe de unge spirene arrangeres det også kurs for foreldre.

– Blir både juniorene ivrige og foreldrene ivrige, kommer de hit oftere. Da får de trent mer, både de unge og de eldre. Det er viktig å involvere foreldrene i forhold til satsingen til de små, så de får riktig opplæring og synes det er morsomt, sier golfinstruktøren.

Ifølge han er det vesentlig for en golfer å få til et godt førsteslag.

– Det er grunnleggende å ha et godt grep, riktig oppstilling, passe armene og at kroppen står oppstilt riktig. Det aller viktigste er å ha øynene på ballen hele tiden, og et godt tempo så man ikke tar i for mye.