NRK Meny
Normal

Her får ordføreren bønnen deres om hjelp

Assyriske kristne i Fredrikstad ber om at Norge tar imot flyktninger med samme bakgrunn som dem.

Assyriske kristne i Fredrikstad ber om at Norge tar imot flyktninger med samme bakgrunn som dem.

Her leverer Shahera Franso Barkho brevet til ordfører Jon-Ivar Nygård der de ber om hjelp.

Området de kommer fra er under IS-angrep, og de frykter for livene til venner og familie. I dag leverte de brev til ordføreren med bønn om hjelp.

Brevet skal ordfører Jon-Ivar Nygård levere videre til statsminister Erna Solberg.

Bekymret for familien

Den er assyriske kirke er et av verdens eldste kirkesamfunn. Assyriske kristne holder nå for det meste til i det nordøstlige Syria. De er under sterkt press av styrker fra IS.

Opp mot 700 assyriske kristne bor i Østfold. Shahera Franso Barkho har bodd i Fredrikstad i 10 år, og har vært bekymret for moren og faren som har vært i Syria.

– Vi vet ikke hva som har skjedd med dem. Vi har ikke snakket med dem eller sett dem. Vi vet ikke hva de gjør. Vi har ikke ringt dem på tre-fire måneder, for de har ikke mobil, ikke telefon, sier hun.

Støtte fra biskopen

I brevet som ble levert til ordføreren i Fredrikstad i dag ber assyriske kristne fra Østfold om at Norge åpner opp for flere assyriske flyktninger. Biskop Atle Sommerfeldt støtter assyrerne.

– Det er en forpliktelse for Norge at man tar imot langt flere av disse hit. Det er en forferdelig situasjon de opplever igjen. Det er et av de mest forfulgte folkene, sier han.

Styreleder for de assyriske kristne i Norge, Frank A. Yousif, håper myndighetene kan bedre assyrernes vanskelige situasjon.

– Det er ikke første gang det syriske folket blir massakrert eller utryddet. Vi har vært gjennom mange folkemord fra 1843 til i dag. Dette er et nytt folkemord mot kristne.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarer mot farlige strømskap

    Strømselskapet Hafslund advarer mot ødelagte og farlige strømsfordelingsskap langs veiene. Etter store mengder snø på Østlandet har flere skap blitt ødelagte etter snøbrøyting, ifølge kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund.