NRK Meny
Normal

Her er Fredrikstad Ballklubbs nye trener

Svenske Christer Karlsson er ansatt som ny trener i Fredrikstad Ballklubb. Han har signert for to år og tar over 18. mai.

Ny trener i FBK, Christer Karlsson

Christer Karlsson (t.v) har signert for FBK. Til høyre sitter styreleder Bjørn Hansen.

Foto: Fredrikstad Ballklubb

– Dette er en mann som har vært i elitehåndballen i Sverige i 25 år. Christer Karlsson er en veldig erfaren og hard trener som kommer til å kreve mye av spillerne sine, sier sportslig leder i Fredrikstad Ballklubb, Magnus Andersen.

Christer Karlsson blir også beskrevet som en lagbygger. Svensken kommer fra jobben som herretrener i Gøteborg-klubben Önnereds HK, som i øyeblikket ligger nest sist i den svenske eliteserien.

Søker nye utfordringer

Etter at Fredrikstad Ballklubb offentliggjorde at kontrakten med nåværende trener André Jauert ikke ville bli forlenget, ga klubben seg selv tre uker på å finne en erstatter. Styreleder Bjørn Hansen er glad det har gått raskt.

Trener for BBK, Andre Jauert

Ferdig: Nåværende trener André Jauert fikk ikke forlenget kontrakt med FBK og slutter etter sesongen.

Foto: Anette Torjusen / NRK

– Det har vært viktig for oss å få en ny trener klar raskt etter at vi gikk ut med nyheten om Jauert. Christer Karlsson er en trener vi har jobbet med en stund. Han søker nye utfordringer etter mange år i Sverige, og jeg tror han passer vårt mønster her i Fredrikstad, sier han.

Positivt med krefter utenfra

Spillerne fikk beskjed om hvem som skal bli deres nye sjef i dag tidlig. FBKs toppscorer og playmaker, Ida Wernersen, vet ikke så mye om Christer Karlsson enda.

Ida Marie Wernersen

Ida Wernersen og resten av spillerne fikk beskjed om hvem deres nye sjef er i dag tidlig.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

– Jeg har hørt navnet, men vet ikke så mye mer enn at han trener herrelaget til Önnereds HK. Jeg tenker at det er postivt at det kommer en ny person utenfra i alle fall.

Den nye treneren tar over 18. mai, når sesongen er over. Fredrikstad Ballklubb kjemper i bunnen av tabellen, og det er enda ikke klart om svensken tar over et eliteserielag eller et førstedivisjonslag. Wernersen synes imidlertid ikke trenerbyttet gjør det vanskeligere på banen.

– Det er bare en naturlig prosess at én trener går og en ny kommer inn. Vi kommer ikke til å reflektere noe særlig over dette før sesongen er over, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 90 dager i fengsel for vold

    En 38 år gammel Haldenser er dømt til fengsel i 90 dager for å ha slått samboeren to ganger med flat hånd slik at hun blødde og fikk hevelser i ansiktet. Men aktor fikk ikke medhold fra Halden tingrett i at kroppskrenkelsen var grov. Retten fant også mannen skyldig i to tilfeller av trusler og besittelse av narkotika. Men han ble frifunnet for båttyveri.

  • Niendeplass til Sarpsborg janitsjar

    Elitedivisjon i NM i janitsjar i Trondheim ble vunnet Christiania Blåseensemble, Sarpsborg janitsjar spilte seg til en niendeplass.