NRK Meny
Normal

Her er Fredrikstad Ballklubbs nye trener

Svenske Christer Karlsson er ansatt som ny trener i Fredrikstad Ballklubb. Han har signert for to år og tar over 18. mai.

Ny trener i FBK, Christer Karlsson

Christer Karlsson (t.v) har signert for FBK. Til høyre sitter styreleder Bjørn Hansen.

Foto: Fredrikstad Ballklubb

– Dette er en mann som har vært i elitehåndballen i Sverige i 25 år. Christer Karlsson er en veldig erfaren og hard trener som kommer til å kreve mye av spillerne sine, sier sportslig leder i Fredrikstad Ballklubb, Magnus Andersen.

Christer Karlsson blir også beskrevet som en lagbygger. Svensken kommer fra jobben som herretrener i Gøteborg-klubben Önnereds HK, som i øyeblikket ligger nest sist i den svenske eliteserien.

Søker nye utfordringer

Etter at Fredrikstad Ballklubb offentliggjorde at kontrakten med nåværende trener André Jauert ikke ville bli forlenget, ga klubben seg selv tre uker på å finne en erstatter. Styreleder Bjørn Hansen er glad det har gått raskt.

Trener for BBK, Andre Jauert

Ferdig: Nåværende trener André Jauert fikk ikke forlenget kontrakt med FBK og slutter etter sesongen.

Foto: Anette Torjusen / NRK

– Det har vært viktig for oss å få en ny trener klar raskt etter at vi gikk ut med nyheten om Jauert. Christer Karlsson er en trener vi har jobbet med en stund. Han søker nye utfordringer etter mange år i Sverige, og jeg tror han passer vårt mønster her i Fredrikstad, sier han.

Positivt med krefter utenfra

Spillerne fikk beskjed om hvem som skal bli deres nye sjef i dag tidlig. FBKs toppscorer og playmaker, Ida Wernersen, vet ikke så mye om Christer Karlsson enda.

Ida Marie Wernersen

Ida Wernersen og resten av spillerne fikk beskjed om hvem deres nye sjef er i dag tidlig.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

– Jeg har hørt navnet, men vet ikke så mye mer enn at han trener herrelaget til Önnereds HK. Jeg tenker at det er postivt at det kommer en ny person utenfra i alle fall.

Den nye treneren tar over 18. mai, når sesongen er over. Fredrikstad Ballklubb kjemper i bunnen av tabellen, og det er enda ikke klart om svensken tar over et eliteserielag eller et førstedivisjonslag. Wernersen synes imidlertid ikke trenerbyttet gjør det vanskeligere på banen.

– Det er bare en naturlig prosess at én trener går og en ny kommer inn. Vi kommer ikke til å reflektere noe særlig over dette før sesongen er over, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.