NRK Meny
Normal

Her er første flyttelass til nytt sykehus

Flyttingen av utstyr fra den psykiatriske avdelingen på Veum til det nye Østfoldsykehuset på Kalnes er i gang.

Flyttelass til det nye Sykehuset Østfold Kalnes

SAMLES: Onsdag kjøres de første flyttelassene hit til Kalnes og det nye Sykehuset for Østfolds befolkning. Her vil psykatri og somatikk bli samlet på ett sted.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

– I dag kjenner jeg det kribler i absolutt hele kroppen. Det blir utrolig spennende å få pasienter, pårørende og ansatte inn i bygget for å virkeliggjøre noen av de planene som vi nå har gått svangre med over veldig lang tid, sier viseadministrerende direktør Irene Dahl Andersen ved Sykehuset Østfold til NRK.

Onsdag kjøres de første flyttelassene fra Veum i Fredrikstad til Kalnes i Sarpsborg. Her vil psykiatrien og den øvrige sykehusbehandlingen samles på ett sted.

Flytting fra Veum til Kalnes

FLYTTES: Utstyr fra den psykiatriske avdelingen på Veum i Fredrikstad blir fraktet til Kalnes denne uken. Neste uke flyttes også pasientene herfra til det nye sykehuset.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

– Det gir oss helt nye muligheter når det gjelder tverrfaglig, godt behandlingstilbud til pasientene våre, sier Dahl Andersen.

– Slipper stigmatisering

Hun mener en av de største forskjellene ved det nye sykehuset er at det psykiske helsevernet kommer atskillig mer frem i dagens lys.

– Vi kommer inn i et ordinært sykehus og får markert at det er det vi jobber med også på Veum, mennesker som har sykdom.

Pasientene fra Veum flyttes til Kalnes i neste uke, og Dahl Andersen tror også de vil få en bedre hverdag i det nye sykehuset.

– Pasientene kommer til et helt nytt lokale. De kommer til lyse lokaler, ut i en verden med alle andre pasienter. Og jeg tror de kommer til å slippe et stigma som har hvilt ganske tungt over den typen lidelser som disse pasientene jo har.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil prøve leksefrie skoler i Moss

    Rådmannen i Moss støtter ungdommens bystyre som ønsker å teste ut leksefrie skoler i Moss, skriver Moss Avis. Rådmannen anbefaler at politikerne bør si ja til et prøveprosjekt ved to barneskoler.