NRK Meny
Normal

Her er Ap's nye fylkesleder

Stein Erik Lauvås er enstemmig valgt til Østfold Arbeiderpartis nye fylkesleder.

Lauvås valgt
Foto: Remi Drageset / NRK

Tre sekunder etter at navnet på den ene kandidaten ble lest opp var saken klar, og så var det tid for stående applaus.

- Nå er det bare et minutt eller to siden valget ble foretatt, og det ble litt varmt, sa Lauvås til NRK Østfold kort tid etter valget.

- Det var veldig hyggelig, og jeg er fryktelig stolt og glad over å få den tilliten til å være leder av Østfold Arbeiderparti. Det er ingen selvfølge, så jeg er kjempeglad.

- Betyr det noe at det var enstemmig?

- Det er jo enda hyggeligere. Vi har en god tradisjon for å tåle voteringer i Arbeiderpartiet, så det ville ikke vært noe problem, men et enstemmig årsmøte det var veldig hyggelig.

- Nå tar vi fri til mandag

Nå har vi holdt på her siden fredag ettermiddag, nå er det lørdag ettermiddag. Jeg foreslo for årsmøtet at vi tar fri i kveld og i morgen, og så begynner jobben på mandag.

...Jeg er fryktelig stolt og glad over å få den tilliten til å være leder av Østfold Arbeiderparti. Det er ingen selvfølge, så jeg er kjempeglad.

Stein Erik Lauvås, Østfold Ap

Den jobben Lauvås refererer til, er valgkampforberedelsene til kommune- og fylkestingsvalget neste høst.

- Som det ble tatt opp av mange på årsmøtet, så skal vi nå rigge denne organisasjonen for valgkamp. Det er kommunevalg i 2015, og vi gå på for full fart nå inn i den valgkampen.

Roser AUF

Lauvås har tre perioder som ordfører i Marker bak seg, og ble valgt inn på Stortinget for første gang i høst. Årsmøtet i Fredrikstad bød ikke på noen overraskelser i ledervalget, årsmøtet fulgte valgkomiteens innstilling til punkt og prikke.

- Det var lite kontroverser, det var mange diskusjoner og det er fattet mange vedtak, sier Lauvås.

- Det har vært sterkt engasjement, ikke minst fra AUF-erne våre. Det er nesten det beste, for det viser at det gror godt i partiet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skjeggkre ga prisavslag

    Et par får 408 000 kroner i prisavslag fordi det var skjeggkre i en bolig de kjøpte på Kråkerøy i Fredrikstad for 6,8 millioner kroner. I dommen fra Fredrikstad tingrett går det fram at skjeggkre gjør minimale materielle skader, men vil være sjenerende og ubehagelig for beboerne.

    Skjeggkre i limfelle
    Foto: Sindre Reinholt
  • Maks 5 knop i Sarpsborg

    Sarpsborg kommune har innført en forskrift som begrenser farten nær holmer, skjær og land. På en avstand fra 150 meter er maksimalt tillatt hastighet 5 knop.