NRK Meny
Normal

Her er Ap's nye fylkesleder

Stein Erik Lauvås er enstemmig valgt til Østfold Arbeiderpartis nye fylkesleder.

Lauvås valgt
Foto: Remi Drageset / NRK

Tre sekunder etter at navnet på den ene kandidaten ble lest opp var saken klar, og så var det tid for stående applaus.

- Nå er det bare et minutt eller to siden valget ble foretatt, og det ble litt varmt, sa Lauvås til NRK Østfold kort tid etter valget.

- Det var veldig hyggelig, og jeg er fryktelig stolt og glad over å få den tilliten til å være leder av Østfold Arbeiderparti. Det er ingen selvfølge, så jeg er kjempeglad.

- Betyr det noe at det var enstemmig?

- Det er jo enda hyggeligere. Vi har en god tradisjon for å tåle voteringer i Arbeiderpartiet, så det ville ikke vært noe problem, men et enstemmig årsmøte det var veldig hyggelig.

- Nå tar vi fri til mandag

Nå har vi holdt på her siden fredag ettermiddag, nå er det lørdag ettermiddag. Jeg foreslo for årsmøtet at vi tar fri i kveld og i morgen, og så begynner jobben på mandag.

...Jeg er fryktelig stolt og glad over å få den tilliten til å være leder av Østfold Arbeiderparti. Det er ingen selvfølge, så jeg er kjempeglad.

Stein Erik Lauvås, Østfold Ap

Den jobben Lauvås refererer til, er valgkampforberedelsene til kommune- og fylkestingsvalget neste høst.

- Som det ble tatt opp av mange på årsmøtet, så skal vi nå rigge denne organisasjonen for valgkamp. Det er kommunevalg i 2015, og vi gå på for full fart nå inn i den valgkampen.

Roser AUF

Lauvås har tre perioder som ordfører i Marker bak seg, og ble valgt inn på Stortinget for første gang i høst. Årsmøtet i Fredrikstad bød ikke på noen overraskelser i ledervalget, årsmøtet fulgte valgkomiteens innstilling til punkt og prikke.

- Det var lite kontroverser, det var mange diskusjoner og det er fattet mange vedtak, sier Lauvås.

- Det har vært sterkt engasjement, ikke minst fra AUF-erne våre. Det er nesten det beste, for det viser at det gror godt i partiet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mann til sykehus med skuddskader

    En mann i 30-årene ble fraktet fra Tistedal i Halden til sykehus med skuddskader lørdag kveld. – Det er foreløpig ukjent skadeomfang. Det er ennå uklarheter om hvordan dette er skjedd, skriver politiet på Twitter.
    Politiet har innledet etterforskning ved Rema 1000 i Tistedal der meldingen om mannen først kom.
    (NTB)

  • Stjernen vant

    Stjernen vant 3-2 mot Frisk Asker på bortebane i dagens eliteseriekamp i ishockey. Kampen ble avgjort med straffeslag.