NRK Meny
Normal

Her bruker ingen giftering på jobb

Men nei, det betyr ikke at de ansatte er på sjekkeren.

Forbudt med giftering på Sykehuset Østfold Kalnes

Janniche Frølandshagen og Ingunn Olsen har lagt igjen gifteringen hjemme, men det betyr verken at de er single eller på sjekkeren.

Foto: Lotte Olsen / NRK

– Det åpner jo opp for noen morsomme kommentarer, og det kan jo rett og slett bli litt spennende, ler Ingunn Olsen og Janniche Frølandshagen.

De er godt gift begge to, men før helga, da arbeidsplassen deres var i Fredrikstad, så var det fritt frem for dem å bruke både smykker og ringer fordi de jobber med administrasjon og innovasjon.

Mann med lommetørkle.

Gifteringen kan potensielt være en bakteriebombe, derfor er det totalforbud mot smykker for alle ansatte både på det nye sykehuset på Kalnes, og på sykehuset i Moss.

Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

Men da det nye sykehuset i Sarpsborg ble tatt i bruk for fullt på mandag klokka 08:00, så var det en regel som nå gjelder for alle; Alle smykker, armbåndsur og ringer må ligge igjen hjemme.

– Ja, sånn er det, så her er ingen gift lenger, slår Frølandshagen fast.

På den måten skal man unngå smitte og spredning av bakterieflora.

Tilsynelatende fri og frank

Fra før gjaldt smykkeregelen bare for dem som jobba med pasienter og for eksempel på laboratorium, men nå skjæres alle over en kam. Jobber du på sykehuset, så kan bakterier flytte seg rundt sammen med deg, og derfor er det nå forbudt med alt som kan samle basselusker.

– Nå er vi alle frie og franke, og det åpner jo opp mange muligheter, spøker de to damene som for anledningen er iført oransje vester for å vise at de er med på pasientflyttinga.

Blir dette det nye sjekkesykehuset nå da?

– Det åpner i alle fall for mange nye muligheter. Det blir jo spennende, og man må rett og slett starte alle samtaler med å spørre om sivilstand, spøker Frølandshagen.

Grønt er singel – rødt betyr gift?

Så det at han kjekke IT-ingeniøren som går i gangene på det nye sykehuset ikke bruker giftering betyr altså ikke at han er singel og ugift.

NRK foreslår å ta i bruk fargekoder på en button eller lignende, slik som Turistforeningen innførte i fjellheimen for noen år tilbake , men en slik ordning kan bli vanskelig å holde oversikt på, mener de to:

– Alle avdelingene har sine fargekoder, så hvis man jobber på grønn avdeling og er gift, så kan det lett gå i surr, resonnerer de, men lover å ta det opp i et ledermøte.

Følg NRK Østfold på sosiale medier!

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Østfold bør få regionteater

    Østfold bør ha et selvstendig regionteater. Det anbefaler eksterne konsulenter som har vurdert fylkets scenekunsttilbud. De anbefaler at teatervirksomheten i Østfold kulturutvikling skilles ut i et eget selskap. I fjor protesterte 113 kulturaktører i Østfold og krevde løsrivelse av teatervirksomheten fra Østfold kulturutvikling.

  • Lengre distriktssendinger på TV

    NRK forlenger distriktssendingene på TV. Fra og med førstkommende mandag blir sendingen før Dagsrevyen justert opp fra fem til ti minutter. Sendingen før Kveldsnytt består og den totale sendetiden er da tilbake på samme nivå som før omleggingen.

    Bengt-Eigil Ruud NRK Østfold
    Foto: Rune Fredriksen / NRK