NRK Meny
Normal

Her bruker ingen giftering på jobb

Men nei, det betyr ikke at de ansatte er på sjekkeren.

Forbudt med giftering på Sykehuset Østfold Kalnes

Janniche Frølandshagen og Ingunn Olsen har lagt igjen gifteringen hjemme, men det betyr verken at de er single eller på sjekkeren.

Foto: Lotte Olsen / NRK

– Det åpner jo opp for noen morsomme kommentarer, og det kan jo rett og slett bli litt spennende, ler Ingunn Olsen og Janniche Frølandshagen.

De er godt gift begge to, men før helga, da arbeidsplassen deres var i Fredrikstad, så var det fritt frem for dem å bruke både smykker og ringer fordi de jobber med administrasjon og innovasjon.

Mann med lommetørkle.

Gifteringen kan potensielt være en bakteriebombe, derfor er det totalforbud mot smykker for alle ansatte både på det nye sykehuset på Kalnes, og på sykehuset i Moss.

Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

Men da det nye sykehuset i Sarpsborg ble tatt i bruk for fullt på mandag klokka 08:00, så var det en regel som nå gjelder for alle; Alle smykker, armbåndsur og ringer må ligge igjen hjemme.

– Ja, sånn er det, så her er ingen gift lenger, slår Frølandshagen fast.

På den måten skal man unngå smitte og spredning av bakterieflora.

Tilsynelatende fri og frank

Fra før gjaldt smykkeregelen bare for dem som jobba med pasienter og for eksempel på laboratorium, men nå skjæres alle over en kam. Jobber du på sykehuset, så kan bakterier flytte seg rundt sammen med deg, og derfor er det nå forbudt med alt som kan samle basselusker.

– Nå er vi alle frie og franke, og det åpner jo opp mange muligheter, spøker de to damene som for anledningen er iført oransje vester for å vise at de er med på pasientflyttinga.

Blir dette det nye sjekkesykehuset nå da?

– Det åpner i alle fall for mange nye muligheter. Det blir jo spennende, og man må rett og slett starte alle samtaler med å spørre om sivilstand, spøker Frølandshagen.

Grønt er singel – rødt betyr gift?

Så det at han kjekke IT-ingeniøren som går i gangene på det nye sykehuset ikke bruker giftering betyr altså ikke at han er singel og ugift.

NRK foreslår å ta i bruk fargekoder på en button eller lignende, slik som Turistforeningen innførte i fjellheimen for noen år tilbake , men en slik ordning kan bli vanskelig å holde oversikt på, mener de to:

– Alle avdelingene har sine fargekoder, så hvis man jobber på grønn avdeling og er gift, så kan det lett gå i surr, resonnerer de, men lover å ta det opp i et ledermøte.

Følg NRK Østfold på sosiale medier!

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Frakjørt av to tog

    Rullestolbruker Glenn Tore Clausen ble frakjørt av to tog i Fredrikstad onsdag kveld, skriver Fredriksstad Blad. Først fordi rullestolrampen sto på feil spor. Ved neste avgang passet ikke rampen med togsettet. – Vi fikk for sent beskjed, sier strekningsleder Terje Andersen i NSB

  • Møte med flyselskap

    Ledelsen ved Rygge sivile lufthavn (RSL) skal ifølge Moss Avis ha et møte med et større flyselskap. Møtet skal finne sted i begynnelsen av juli. Etter det avisen erfarer skal det være et lavprisselskap.