NRK Meny
Normal

Her blir grunnsteinen lagt ned

I dag la Jonas Gahr Støre ned grunnsteinen for det nye sykehuset på Kalnes.

Grunnsteinen for nytt sykehus på Kalnes blir lagt ned

Grunnsteinen for nytt sykehus blir lagt ned

Gahr Støre på sykehustomta

Jonas Gahr Støre på byggetomta i formiddag.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Jonas Gahr Støre, nyutnevnt helse- og omsorgsminister, tok turen til Sarpsborg i formiddag for å legge ned grunnsteinen for det nye sykehuset på Kalnes.

Statsråden var full av lovord da han ble spurt om det nye sykehuset.

– Kommer dette opp og stå slik det er planlagt, vil Østfold få et flaggskip å vise frem til resten av landet, og Europa, sier Støre til NRK.

Samtidig som råbygget reiser seg i Sarpsborg, fortsetter bråket rundt sykehuset Ahus i Lørenskog. Statsråden forsikrer om at lignende forhold ikke vil skje i Østfold.

– Det som var av kritikkverdige forhold på Ahus, mener jeg er veldig særegent for den regionen. Det handlet om innføringer av masse pasienter fra et sykehus til et annet. Jeg tror at det ved prosjektet her i Østfold er lagt et veldig godt løp, for at dette sykehuset skal få en fin innføring i 2015-2016, sier Støre under markeringen på byggetomten.

Helse Sør-Øst innrømmer at det vil bli noen utfordringer

– Vi skal jobbe annerledes, på andre vis og med andre instrumenter. Vi må få disse prosessene til å passe sammen, og å få de som skal jobbe her til å møte bygget og få bygget til å stå ferdig til tiden. Det er vi spent på hvordan går, sier administrerende direktør, Bente Mikkelsen.

Spesiell grunnstein

Kommunikasjonsdirektør Anne Grethe Erlandsen forteller til NRK at grunnsteinen er veldig spesiell.

– Nå vet ikke jeg hvor vant Støre er til å legge ned grunnsteiner, men vår er veldig spesiell, sa hun til NRK i forkant av markeringen, som begynte klokken ti i formiddag.

Det var satt av en time til høytidelighetene, men kommunikasjonsdirektøren kunne fortelle at steinen kommer til å ha en betydning også i fremtiden:

– Det som er morsomt er at når bygget er ferdig blir steinen lagt sånn at det blir mulig til å se oppi den, forteller Erlandsen.

– Det er glasslokk på den, og den vil bli muret ned i gulvet i vestibylen på det nye sykehuset, sier hun.

Det nye sykehuset skal være i drift fra mai 2016. Totalt blir det nye sykehuset på over 80.000 kvadratmeter, og vil koste rundt 5,4 milliarder kroner.

Jonas Gahr Støre på Kalnes

Jonas Gahr Støre var full av lovord om det nye sykehuset, og mener det kan bli et flaggskip for Østfold.

Foto: NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fylkesvei 120 stengt

    Fv 120 i Østfold er stengt ved Hobøl mellom Elvestad og Ringvoll på grunn av åstedsbefaring, opplyser Statens vegvesen. Veien er stengt til ca. kl. 15.

  • Lang ventetid på Trøskenveien

    Det er opp mot 40 minutters ventetid på fylkesvei 114 mellom Sarpsborg og Skiptvet på grunn av veiarbeid.