NRK Meny
Normal

Henning kjører EM i rallycross

Etter en test på Gardermoen Motorpark har Henning Solberg bestemt seg. Han stiller til start i den svenske EM-runden i rallycross i Höljes første helgen i juli.

Henning Solberg
Foto: Team Expert

– Vi har bygget om nær sagt halve bilen fra i fjor. Nå har den fått et skikkelig ”Henning-spec”. Det virket veldig bra under testen i dag, og dermed tok jeg avgjørelsen på at vi stiller til start, sier Henning Solberg i en pressemelding.

Han skal kjøre en Ford Fiesta i divisjon 1. Samme bilen som han tok 4. plass med under den svenske EM-runden i fjor.

LES OGSÅ:

Går for seier

– Jeg er selvfølgelig med for å vinne. Det er knallhardt, men jeg var ikke langt fra seieren i fjor. Jeg synes rallycross er kjempegøy, så jeg gleder meg som en unge. Dessuten er det mer eller mindre hjemmebane for oss nordmenn i Höljes, så jeg må ikke skuffe alle de norske tilskuerne, sier Henning Solberg med et bredt smil om munnen.

Henning Solberg kjørte to EM-runder i fjor. Det endte med 4. plass i Sverige og 5. plass i Tsjekkia. I tillegg vant han en runde i serien Rallycross Norden.

Åpner for mer rallycross

Det blir et enormt startfelt i ”Keiserklassen” divisjon 1 Sverige. 14 nordmenn er påmeldt i klassen som teller hele 40 førere.

Henning Solberg har foreløpig ikke planlagt flere rallycrossløp i år.

– Det er rally-VM som har førsteprioritet, men hvis det går bra i Sverige så er muligheten der.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 18.50

  • Stenbrudd fredet på Kråkerøy

    Stenbruddet på Store Råholmen utenfor Kråkerøy ble fredet i ettermiddag. På Store Råholmen ble det hugget stein både til Hitler og til statue av president Roosvelt. Her møtes verdenshistorien, sa Riksantikvar Jørn Holme under fredningsseremonien i ettermiddag.