NRK Meny
Normal

Henger med kalkuner veltet på E18

En henger med 440 levende kalkuner veltet på E18 ved Momarken i Eidsberg ved femtiden i morges. E18 åpnet for normal trafikk igjen ved 11.30-tiden.

Henger med kalkun veltet på E18

Det pågår opprydningsarbeid på E18 i Eidsberg.

Foto: Siw Mariann Strømbeck / NRK

Ulykken skjedde på en rett strekning, ved Skofterudhellinga.

– Bilen var på vei for å levere kalkun til Nortura Hærland. Det sto cirka 440 kalkun på hengeren til dyrebilen. Mattilsynet er på stedet og vurderer situasjonen for dyrene som nå lastes om og kjøres til Nortura Hærland som planlagt, opplyste informasjonssjef Ellen Flø Skagen ved Nortura etter ulykken.

Ingen personer skadet

E18 ble stengt i retning mot Ørje etter ulykken. Statens vegvesen skiltet omkjøring via den gamle E18 forbi ulykkesstedet.

Ingen personer ble skadet i forbindelse med ulykken.

– Vi vet ennå ikke hvordan dette skjedde, men er veldig glad for at sjåføren er uskadd og at det ser ut til å ha gått fint med dyrene. Vi beklager at trafikken ble hindret i området men omkjøringsmulighetene er heldigvis svært gode, sier Flø Skagen.

Glass i veibanen

Det ble liggende en del glass i veibanen. Dessuten er autovernet på veien skadet like vel ulykkesstedet.

Ulykke på E18 ved Momarken i Eidsberg

Opprydningsarbeid på E18.

E18 var stengt i retning østover forbi ulykkesstedet i seks og en halv time etter ulykken. Opprydningsarbeidet tok en del tid: En ny lastebil måtte skaffes til veie og kalkunene måtte lastes om. I tillegg måtte det ødelagte autovernet sikres og glass fjernes fra vegbanen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: