NRK Meny
Normal

Helsvart for FFK etter nytt tap

FFK misbrukte muligheten til å få et pusterom i nedrykksstriden. Tromsø vant 3-1, samtidig som også Viking vant sin kamp.

Sigurd Rushfeldt, Tromsø
Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / SCANPIX

Tromsø-FFK minutt for minutt

- Vi må snarest mulig få denne kampen ut av hodet, sa en skuffet FFK-trener Knut Torbjørn Eggen til Radio Fredrikstad etter kampen.

Hjemmelaget startet friskest og var nær ved å ta ledelsen etter 5 minutters spill da Hans Erik Ramberg reddet headingen fra Ole Martin Årst på streken.

Tarik scoret igjen

Etter 21 minutter sender Tarik Elyounoussi FFK til himmels. Stortalentet setter ballen i mål fra skrått hold etter at ballen gikk fram og tilbake inne i Tromsøs felt.

Fredrikstad tar over mye av spillet etter scoringen, og målscoreren har flere store sjanser til å doble ledelsen. Men flere mål blir det ikke i første omgang.

Andre omgang starter som den første, med høyt press fra hjemmelaget. Og uttellingen kommer etter 56 minutter.

Snudde alt i andre omgang

Lars Iver Strand spiller Stephan Ademolu alene med keeper Shabaan etter en fin stikker. Kanadieren er fullstendig umarkert på 11-meteren, og har ingen problemer med å score

Etter 74 minutter mislykkes Tamas Szekeres i å drible Ademolu innenfor egen 16-meter. Ademolu snapper ballen og legger hardt inn mot Årst, som enkelt bredsider inn ballen. Dermed 2-1.

To minutter på overtid får Elyounoussi en stor sjanse til å ordne ett poeng til FFK, men fra ti meter og skrått hold skyter han utenfor.

Istedet er det Sigurd Rushfeldt som kan sette endelig punktum med 3-1 til hjemmelaget like etterpå.

Trenger 31 poeng for å overleve

Statistikken viser at FFK trenger 31 poeng for å unngå nedrykk.

Etter at 14-lagsserien ble innført i 1995 er 31 poeng det meste et lag har har trengt for å unngå degradering eller kvalifiseringsspill.

To ganger har det vært nødvendig med 31 poeng, og det skjedde i 2004 med Molde og FFK i 2005.

FFK har nå 25 poeng, og trenger dermed to seire til for å være "sikker".

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Prøvde å smugle butikkinnredning

    En estlender ble i går ettermiddag stanset med 17 kolli med butikkinnredning på vei inn i landet over Ørje. Innredningen skulle videre til et firma, opplyser sekssjonssjef Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollsted til NRK. Varene er deponert, slik at firmaet kan hente de senere hvis det blir klart at de har handlet i god tro. Sjåføren må betale et forelegg på 25.000 kroner, opplyser politiet til Smaalenenes Avis.

  • Dømt for seksuell omgang med barn

    En mann fra Buskerud er i Halden tingrett dømt til 14 års forvaring, for flere tilfeller av seksuell omgang med mindreårige. Mannen brukte sosiale medier til å komme i kontakt med unge jenter, og manipulerte flere av dem for å skaffe seg seksualiserte bilder og seksuell kontakt. Han ble frikjent for syv tiltaltepunkter, som handler om vold og trusler. Advokaten hans, Knut Angrim Øvergaard, sier straffeutmålingen vil bli anket.