NRK Meny

Helsehus ikke tilgang på journaler

De kommunale helsehusene har ikke automatisk tilgang til pasientjournaler. Dette kan skape problemer for behandlingen, sier Vigdis Yttervik, leder i brukerutvalget ved Sykehuset Østfold. Enhetsleder ved Helsehuset i Sarpsborg, Lene Simensen Rød, sier det er sjelden det er noe problem med manglende journaler. Fra 1. mars innføres kjernejournaler i Østfold og dermed lettere å få opplysninger om pasientene også på Helsehusene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannårsak fortsatt ukjent

    Politiet vet fortsatt ikke brannårsaken til skogbrannen i Moss på tirsdag. Politiet har enda ikke fått rapporten fra krimteknikerne, men de skal ikke ha klart å konkludere med en brannårsak. Seksjonssjef i Moss, Henning Dalbye forteller at de er i ferd med å skaffe seg en oversikt over de som har vært i området. Arbeidere fra BaneNor jobbet rundt stedet, men også turgåere har ringt inn og sagt ifra at de har vært der.

  • Innbrudd i Fredrikstad

    Det har vært innbrudd i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad i løpet av dagen, melder politiet. Gjerningspersonen har brutt opp et vindu, og stjålet sølvtøy, blant annet. Politiet er på stedet og utfører åstedsundersøkelse.