NRK Meny
Normal

Hellbillies til Månefestivalen

Hellbillies kommer til Månefestivalen i Fredrikstad i sommer.

Aslag Haugen i Hellbillies.

Aslag Haugen og resten av Hellbillies kommer til Fredrikstad i juli.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Bandet spiller på Tøihusplassen i Gamlebyen 27. juli.

Hellbillies er et band med en stor og trofast tilhengerskare i Norge.

Bandet kommer fra Ål i Hallingdal og har eksistert siden tidlig på 1990-tallet.

Den første platen kom i 1992, og siden har Hellbillies etablert seg som et Norges beste band i det musikalske grenselandet mellom viser, pop, rock og country.

De har tilsammen solgt ca. 700.000 plater og spilt langt mer enn 1000 konserter over hele Norge.

Hellbillies har blant annet blitt tildelt tre Spelemannspriser, Alf Prøysens Ærespris og Buskerud fylkeskommunes Kulturpris.

- Hellbillies er det eneste bandet jeg vet om som kan spille hvor som helst, i en hvilken som helst anledning. Tro meg - jeg har sett dem i de fleste sammenhenger, og hver eneste gang har de imponert publikum bare ved å fremstå som seg selv - som Hellbillies, uttaler festivalsjef Jimmy Olsen.

Foreløpig artistliste for Månefestivalen 2008 ser slik ut: Madrugada, Carbon/Silicon, Hellbillies, 22 Pistepirkko, Datarock, Name, Mathias Eick, Frode Fivel, Hilde Louise Asbjørnsen, The Invasives, Haddy N'jie, Mary Me Young.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Avsluttet aksjon i Mysen

    Politiet har avsluttet den væpnede aksjonen i Mysen. Det skriver VG. Aksjonen kom som følge av en skyteepisode på et utested i Askim. Politiet har ikke pågrepet noen, og går nå over til vanlig etterforskning.

  • Væpnet aksjon i Mysen

    Politiet har satt i gang en væpnet aksjon i Mysen. Det er mannskap med hund på stedet. Aksjonen skal være rettet mot en spesifikk adresse, skriver Smaalenenes Avis. Bakgrunnen for aksjonen skal være en skyteepisode i Askim i ettermiddag.