NRK Meny
Normal

Næringslivet jubler over nye Rygge-ruter

Næringslivet jubler over nye innenlandsruter fra Rygge. - Dette er helt i tråd med hva næringslivet ønsker, sier regiondirektør i NHO i Østfold, Nils Einar Nesdam.

Nils Einar Nesdam

- Vi hadde håpet på ruter til Trondheim, Stavanger og Bergen. Nå har vi fått Bodø og Tromsø i tillegg, så dette er vi svært godt fornøyd med, sier NHO-direktøren i Østfold Nils Einar Nesdam til NRK.

Foto: NRK / NRK

Moss Lufthavn Rygge

De nye reisemålene blir Stavanger, Bodø, Tromsø og Trondheim.

Foto: NRK/Lars Håkon Pedersen

Nå kan både nord og sør av landet nås fra Rygge. Fra 30. oktober åpner nemlig fire nye innenlandsruter fra Moss lufthavn Rygge.

- Bedre enn forventet

De nye reisemålene med Norwegian blir Stavanger, Bodø, Tromsø og Trondheim.

- Vi hadde håpet på ruter til Trondheim, Stavanger og Bergen. Nå har vi fått Bodø og Tromsø i tillegg, så dette er vi svært godt fornøyd med, sier NHO-direktøren i Østfold Nils Einar Nesdam til NRK.

To avganger til Trondheim

Norwegian

- Vi kommer til å få to avganger til Trondheim daglig. Til Bodø og Tromsø kommer det til å komme en rute på morgenen. Mens det til Stavanger vil gå en kveldsrute.

Foto: Tobias Sakrisvold Martinsen

De nye reisemålene ble presentert på en pressekonferanse tirsdag.

Fra før finnes innenlandsruta til Bergen fra Østfolds flyplass.

Det kommer to avganger til Trondheim daglig. Til Bodø og Tromsø kommer det en rute på morgenen. Mens det til Stavanger vil gå en kveldsrute.

Vinterstenger

I samme åndedrag flytter Norwegian sin rute til Barcelona slik at den i fremtiden vil gå fra Gardermoen. Det samme gjelder ruta til Beograd.

Noen ruter vinterstenges. Det gjelder rutene til Antalya og Istanbul i Tyrkia, Valencia i Spania og til Athen i Hellas.

Det fokuseres nå på kortere ruter på grunn av drivstoffprisene.

Daniel Skjeldam

Komersiell direktør Daniel Skjeldam i Norwegian mener det er grunnlag for flere innenlandsruter fra Rygge.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Onsøy vant Golf NM

    Kvinnelaget til Onsøy Golfklubb vant NM i Golf 1. divisjon. NM ble arrangert på Onsøy Golfbane i helgen. På laget var Jannicke Flesland, Amalie Valle og Ning Kheawsalab. Det er Fredriksstad Blad som skriver dette. Men det er ikke sikkert at klubben har nok spillere til å delta i eliteserien.

  • Politiet hentet hund i varm bil

    Politiet måtte ta en hund ut av en varm bil i Moss i kveld. Hunden var i god form, men politiet får ikke kontakt med eieren. Nå er hunden overlatt til SOS Veghjelp.