NRK Meny
Normal

Mye vold preget påskefeiringen i Østfold

Mange slagsmål og utidig opptreden. Generell amper stemning i bykjernene. Slik oppsummerer politiet i Øst politidistrikt natten i Østfold-byene.

Allerede før midnatt måtte politiet rykke ut til tre meldinger om slåssing og aggressiv oppførsel.

To personer ble pågrepet og ytterligere to personer ble innbrakt etter et slagsmål på Klavestadhaugen utenfor Sarpsborg sentrum. De pågrepne ble anmeldt for vold mot politiet.

Og i Halden fikk politiet melding om at to grupperinger var innblandet i et slagsmål på torget. Den ene grupperingen hadde forlatt stedet da patruljen ankom.

Omtrent samtidig ble en mann i 40-årene anmeldt etter å ha vært kranglete og aggressiv i Sarpsborg sentrum.

Politiets operasjonsleder valgte å oppsummere natten på følgende måte:

– Mange overstadig berusede personer, mange slagsmål og utidig opptreden. Generell amper stemning i bykjernene – 12 til 15 personer bortvist. Politiet ønsker alle en fortsatt fredfull påske.

Rabiat på bensinstasjon

Også i de indre delene av fylket var det ampert i natt. Politiet rykket ut til et utested på Ørje etter meldinger om slagsmål, men da de kom til stedet hadde personen som sto for volden forlatt stedet.

Personen er imidlertid kjent av politiet fra tidligere.

I Moss ble en mann anmeldt etter å ha gått løs på en bensinstasjon.

– Mannen ble innsatt drukkenskapsarresten. Anmeldes for rabiat opptreden på en bensinstasjon, hvor han utførte omfattende skadeverk, opplyser operasjonslederen.

Og tidlig på morgenkvisten ble politiet i Moss utsatt for vold da de forsøkte å hjelpe en mann i 20-årene hjem. Mannen ble isteden pågrepet for volden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • 40 prosent flere oppdrag

  Redningsselskapet har hatt rekordmange oppdrag i Oslofjorden i sommer. Ifølge Redningsselskapets egen statistikk økte antall oppdrag i landet med 17 prosent. I Østfold, Vestfold og Telemark økte antall oppdrag med nesten 40 prosent. Skipper Svein Åge Olsen på «RS Horn Rescue» i Hvaler sier han ikke kjenner statistikken, men det har helt klart vært mer å gjøre i sommer.

  Horn Rescue hjelper seilbåt
  Foto: Redningsselskapet
 • Tons of Rock ble for store

  Arrangementer på Fredriksten festning i Halden bør være for et publikum på mellom ti og femten tusen. Det sier festningsforvalter Morten Kjølbo til Halden Arbeiderblad. Tons of Rock-festivalen er flyttet til Ekebergsletta i Oslo, etter fem år på Fredriksten. – Arrangørens ambisjoner blir for store for Fredriksten, sier Kjølbo.

  tons of rock 2015
  Foto: Rune Fredriksen / NRK