NRK Meny
Normal

Hektisk for redningsskøyta

En sjark, en stor stålbåt og en cabin cruiser slet seg fra fortøyningene i den kraftige vinden.

Horn Flyer, Hvaler

Det var godt med sjø torsdag, og redningsskøyta fikk mye å gjøre.

Foto: Redningsselskapet

Redningsskøyta Horn Flyer fikk en travel ettermiddag og kveld torsdag i forbindelse med uværet som traff Østfold. Tre båter trengte akutt hjelp fra mannskapet.

– Det første oppdraget var en liten sjark som tok med seg deler av brygga og drev inn på et lite skjær ved Herføl, sier skipper Pål Bustgaard på Horn Flyer til NRK.

– Stod på land og fortvilte

Han forteller at det kunne gått galt dersom de ikke hadde kommet frem i tide.

– Sjarken hadde nok ikke klart seg om vi ikke hadde kommet frem, den hadde blitt slått i stykker i fjellet der.

– Det var så høyt vann at eieren ikke kom frem til sjarken. Deler av brygga hans hadde drevet av gårde, så han stod inne på land og var litt fortvilet da han så sjarken sin slå mot skjæret, sier Bustgaard.

Dette skjedde mens det ennå var sørvestlig vind, men etter hvert snudde vinden til en nordlig retning. Og da ble det nye oppdrag for redningsskøyta.

– Det var først en stor stålbåt på 80 tonn som røyk fortøyningene sine. Deretter var det en cabin cruiser som hadde problemer, også det med fortøyninger ved brygga.

Forberedt på mer jobb

Bustgaard forteller at det var hektisk mens det stod på, men at alle som hadde behov for bistand har fått det.

– De fikk hjelp alle sammen, så vi fikk fortøyd båtene trygt etter hvert.

Gjennom natta har det ikke vært noen oppdrag for Horn Flyer, men skipperen antar at det vil bli mer å gjøre utover dagen på fredag.

– Når det lysner nå så er det kanskje noen flere som finner ut at de har fått problemer, men det får vi bare vente og se, sier Bustgaard.

Horn Flyer på vei ut

Her er Horn Flyer på vei ut på oppdrag torsdag kveld.

Foto: Tora Klevås

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Barnehagene gikk 12 mill i minus

    Barnehageetaten i Fredrikstad hadde i fjor et underskudd på 11,9 millioner kroner. Det melder Fredriksstad Blad. Avisen skriver at underskuddet kunne vært enda større, men etaten fikk tilført 5,4 millioner kroner fra andre virksomheter i seksjonen.

  • Østfoldinger klare for EM-kvalik

    Isabell Herlovsen fra Fredrikstad og Ina Gausdal fra Sarpsborg er blant de 19 spillerne som landslagssjef Martin Sjøgren har tatt ut til den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland 10. april. – Isabell kommer inn igjen etter å ha vært ute sist. Det er viktig for oss, sier landslagssjefen til fotball.no.

    isabell
    Foto: Yasmin Sunde Hoel