Haugesund-trener overtar FFK

Andrea Loberto (42) er ny trener for Fredrikstad Fotballklubb.

Andrea Loberto

Loberto er opprinnelig fra Italia, men flyttet til Norge i 2006.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

På en pressekonferanse i formiddag sa han at han gleder seg til å starte.

– Jeg gleder meg veldig. FFK er en stor klubb med lang historikk, sier han.

Har signert en treårskontrakt

Loberto er opprinnelig fra Italia, men kom til Norge og Vålerenga i 2005. Han har også jobbet i Rosenborg som blant annet analysesjef for A-laget i 2014 og 2015.

Han bor på Hauketo i Oslo, og der blir han boende inntil videre. Men han sier selv at han liker byen Fredrikstad. Han har signert en treårskontrakt.

– Jeg husker fortsatt flaggene som var satt opp på broen i anledning en FFK-kamp. Fredrikstad er en flott by. Men jeg tror ikke det blir noe problem å pendle, sier han.

På pressekonferansen i dag sa han at han har store planer for klubben.

– Jeg takket ja til denne jobben fordi FFK er spennende klubb. Jeg har store ambisjoner og dette ser jeg på som et bra prosjekt. Jeg har tenkt mye på hvordan jeg skal utvikle dette.

Skal få entusiasmen tilbake

Han sier at det blir hard jobbing fremover.

– Sammen skal vi sørge for å få entusiasmen tilbake i klubben. Jeg skal lage en langsiktig plan for hvordan vi skal ta klubben videre. Vi skal få FFK opp dit de fortjener å være, sa han entusiastisk til de fremmøtte.

Noe han skal gjøre ganske kjapt er å se hva kompetanse han har tilgjengelig.

– Jeg skal snakke med alle, alt fra kjøkkenpersonalet til spillerne, slik at jeg kan forstå kulturen i klubben bedre. Vi må kartlegge kompetansen vi har internt og skape det beste sammen.

Sikker på at de har funnet riktig mann

FFKs sporstplan 2014-2020

FORNØYD: Håvard Johansen i FFKs sportsutvalg.

Foto: Tor-René Stryger / NRK

Leder av sportsutvalget i FFK, Håvard R.F. Johansen, sier at de er svært glade for at de i dag kunne presentere nettopp italieneren.

– Det har vært en hard jobb med å finne en ny trener. Vi har diskutert med stor takhøyde i styret og brukt vårt brede nettverk og nedslagsfelt. Nå har vi landet på en avtale som vi er svært fornøyde med, sier han.

Johansen forteller at de likte Loberto med det samme de traff ham.

– Han samsvarer med det vi har vedtatt i styret. Vi tror han kan få ut utnyttet potensialet til spillerne, både de yngre og seniorene. Han vil gå inn og jobbe med de ferdighetene som allerede finnes i klubben. Vi er trygg på at vi har funnet riktig mann til denne rollen, sier han.