NRK Meny
Normal

Hattestad ga bort plassen frivillig

Han fikk klarsignal til å gå, men Ola Vigen Hattestad mente Øystein «Pølsa» Pettersen kunne gå raskere.

Ola Vigen Hattestad kom på 4. plass på sprinten i Vancouver
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Det er Dagbladet som melder dette. Vigen Hattestad har hatt tilløp til vond hals, men fikk klarsignal til å gå kveldens lag-sprint.

– Ola ville ikke hatt noen problemer med å gå sprintstafetten, og han ville sannsynligvis også gått veldig fort, understreker sprinttrener Ulf Morten Aune til Dagbladet.

LES OGSÅ:

– Sier sitt om mennesket

Ørje-løperen mente derimot at Øystein Pettersen kan gå enda fortere - derfor trakk han seg frivillig.

– Jeg har akkurat opplevd noe jeg aldri trodde jeg skulle få oppleve: At en utøver som er i stand til å gå, frivillig sier fra seg plassen sin fordi han tror en lagkamerat kan gå enda fortere. Det sier alt om hva slags menneske og lagspiller Ola Vigen Hattestad er, sier Aune til avisen.

Øystein Pettersen har viste solid form i OL og var i finalen på det individuelle sprintrennet i klassisk stil, men falt.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utsatte vannverksak

    Aremark kommunestyre valgte i går å utsette behandlingen av vannverksaken, der 130 aremarkinger fikk en halv ukes frist til å betale nesten 19 000 kroner. Det skriver Halden Arbeiderblad. Politikerne mente at saken var for dårlig utredet.

  • FFK går mot millionunderskudd

    Fredrikstad Fotballklubb kan gå mot et underskudd på 3,7 millioner kroner i 2017, skriver Fredriksstad Blad. Det er sponsor- og billettinntektene som har sviktet denne sesongen. FFK kjemper en hard kamp for å unngå nedrykk fra 1. divisjon.