NRK Meny
Normal

Hasjsmugler slipper to år i fengsel

Politiet lot saken ligge uten etterforskning i to år. Dermed fikk mannen som smuglet over 13 kilo hasj to års straffelette.

Hasjklump
Foto: NRK

Den 28 år gamle mannen ble stoppet på Svinesund i februar 2004. I bilen fant tollerne over 13 kilo hasj skjult i en bag.

- Han jobbet som kurer

Mannen forklarte at han skulle besøke en venninne i Danmark, og at bagen tilhørte henne.

I retten endret han imidlertid forklaringen, og sa at han skulle møte en mann på Oslo S. Likevel nekter han straffskyld for smuglingen, fordi han mener han ikke visste det var narkotika i bagen.

Retten mener det er bevist at mannen hadde tatt et oppdrag som kurer. Han hadde kjørt narkotikaen fra Danmark til Norge.

Politiet lot saken ligge

Ifølge dommen er straffenivået for innførsel av 13 kilo hasj på tre år og tre måneders fengsel. Men tiltalte, som er bosatt i Danmark, slipper langt billigere unna.

- I formildende retning må retten legge betydelig vekt på at saken ble forlagt hos politiet i to år. Det ble ikke foretatt etterforskningsskritt i saken fra 2004 til frem til saken ble oversendt Oslo statsadvokatembeter i februar 2006, skrives det i dommen.

Videre mener retten at politiets somling gir tiltalte rett til betydelig straffelette.

Mannen ble riktig nok dømt til tre års fengsel, men to av årene gjøres betinget.

Dette er ikke første gangen østfoldpolitiet refses av dommere for somling i straffesaker.

Les også: - Politiet bør be smugler om unnsky  og Politiet legger seg flate for kriti

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mann savnet i Skiptvet

    Politiet etterlyser en eldre mann som er savnet fra Sollia Bo- og servicesenter i Skiptvet. Mannen har vært savnet siden 19.06. Han er ca 170 cm høy, har mørkt kort hår, olabukse og hvit t-skjorte. Politiet ber om tips på telefonnummer 02800.

  • Lionel nummer fem i Elitloppet

    Den norske travstjernen Lionel endte på 5.-plass i finalen av Elitloppet søndag, etter å ha vunnet sin kvalifisering på ny norgesrekord. Seieren i kvalifiseringen sikret 230.000 kroner, mens premien for finaleplasseringen var på 92.000 kroner. Ifølge NTB var Lionel aldri med i kampen om seieren.