NRK Meny
Normal

Hareide spår FFK-nedtur

Mener at årets FFK-utgave er svakere enn fjorårets.

FFK, treningsøkt på La Manga

Til tross for to treningsopphold i utlandet, mener NRKs fotballekspert at Fredrikstad fotballklubb ikke klarer å gjenta suksessen fra i fjor.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Åge Hareide

Åge Hareide tipper at FFK havner midt på tabellen i år.

Foto: Glenn Slydal Johansen / NRK

Tidligere landslagssjef og NRKs fotballekspert Åge Hareide tror ikke at FFK klarer å følge opp fjorårets sølvplassering i eliteserien.

- Ikke spreke i treningskampene

- Vi har sett litt på hva FFK har gjort gjennom treningskampene i vinter og også de siste kampene frem mot seriestarten, og de har ikke vært like gode som i fjor, sier Hareide.

Han påpeker at Tarik Elyounoussi var viktig for laget i første del av fjorårssesongen.

- Fredrikstad hadde en veldig god sesong i fjor, og det er ting som tyder på at det de har levert i treningskampene i år ikke har vært like sprekt , selv om det kan forandre seg når serien kommer i gang, sier den tidligere landslagstreneren.

- Var et sterkere kollektiv i fjor

Han så FFKs kamper på La Manga og mener at laget sliter i begge ender på banen.

- Det jeg har sett er at det ikke har vært den samme dynamikken offensivt, og de har heller ikke vært like flinke defensivt. I fjor var FFK et veldig hardt arbeidende kollektiv. Slik har de ikke fremstått i år, mener NRKs fotballekspert.

Men han understreker at han ikke tror FFK blir noe bunnlag.

- Jeg tror at FFK vil være svakere enn i fjor, men jeg tror ikke at proppen vil rase helt ut av laget, for det er det altfor mange gode spillere til, sier Hareide.

- Tror FFK ender midt på tabellen

Hans spådom er som følger:

- Jeg tror de havner sånn midt på tabellen. Det ville overraske meg veldig om FFK klarer å følge opp med en like god plassering som i fjor.

Han sier at RBK og Stabæk, som er rangert som topplag, har levert gode ting i vinter og frem mot seriestart.

- Tromsø har også vært stabile. Lag med sterke staller som Brann, Vålerenga og Lillestrøm blir også tøffe motstandere. Men jeg tror ikke FFK ender særlig mye høyere enn midt på tabellen, sier Hareide.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fengsel for ulovlig gevær


    En mann i slutten av 50-årene er dømt til fengsel i 16 dager, etter at politiet fant et salonggevær med avsaget løp hjemme hos mannen i fjor sommer. Politiet rykket ut til boligen i Fredrikstad, etter melding om at det ble truet med kniv der. Mannen erkjente ikke straffskyld da saken var var oppe for tingretten. Retten kom likevel fram til at mannen oppbevarte våpen uten tillatelse.