NRK Meny
Normal

Harald Zwart skal lage lavbudsjetts-skrekk

Skumle greier for hele familien på gang fra Flate Ballær- regissøren.

Harald Zwart

Zwrt skal ha regien på et så langt navnløst filmprosjekt fra de suksessrike skrekkfilm-produsentene i Blumhouse.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Meldingen kom fra bransjebladet Hollywood Reporter i går.

Produksjonsselskapet Blumhouse har markert seg som en utgiver av flere lavbudsjetts skrekkfilmer-serier med kommersiell suksess de siste årene, som Paranormal Activity , Insidious og The Purge.

Denne filmen skal ifølge bransjen være mer rettet mot et familiepublikum.

Video Filmanmeldelse: Paranormal Activity

Paranormal Activity er en såkalt found footage-skrekkfilm, som består av fingerte 'dokumentaropptak' oppdaget og redigert sammen etter en hjemsøking i et hjem med fatale konsekvenser. Filmen hadde premiere i 2009. Den kostet under 80.000 dollar å lage, og solgte billetter for nesten 108 millioner dollar. Så langt har filmen fått fire oppfølgere.

Foto: Nyhetsspiller

Ellers velger produksjonsselskapet så langt å være sparsomme med informasjonen om hva filmen handler om, hvilke skuespillere som skal være med, og når den er ment å ha premiere.

Knallsuksess med nyversjon

Zwarts største filmsuksess er nyversjonen av The Karate Kid fra 2010, som hadde Jackie Chan og Jaden Smith i hovedrollene. Filmen spilte inn ca. 360 millioner dollar på verdensbasis, drøyt 2.7 milliarder kroner.

Det gikk imidlertid dårligere da han lanserte Mortal Instruments: City of Bones året etterpå.

Filmen var basert på en fantasi-serie for ungdommer bestående av seks bøker skrevet av Cassandra Clare, håpet var at hele serien skulle filmes. Men planene ble utsatt etter at filmen, som koste ca. 60 millioner dollar å produsere, bare spilte inn 90 millioner dollar på verdensbasis.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK