– Jeg har ventet på en jaktulykke

Anne-Lise Klingvall er grunneier i området der en mann i 70-åring ble skutt i magen. Hun sier hun har fryktet en jaktulykke i området.

Anne-Lise Klingvall

Anne-Lise Klingvall er grunneier på Vesterøy.

Foto: Magnus Brenna-Lund/NRK

Mannen ble sendt til Oslo universitetssykehus med alvorlige skader etter å ha blitt truffet av et skudd som gikk gjennom veggen på hytta hans på Vesterøy på Hvaler.

Anne-Lise Klingvall er grunneier i nærheten av hytta til mannen. Hun har ventet på at det skulle skje en jaktulykke i området.

– Det som har skjedd høres helt vilt ut. Jeg har forutsett at noe slikt skal skje. De flyr rundt med hunder og de skyter for å skremme rådyr over til tillatt jaktterreng, sier hun.

Ønsker ikke jakt på området

Jaktulykke på Hvaler

Mannen ble fraktet til Ullevål universitetssykehus med luftambulanse.

Foto: Magnus Brenna-Lund/NRK

Klingvall er grunneier av et område like i nærheten av det aktuelle området, og ikke området der mannen ble skutt. Men hun har gitt klar beskjed om at jegere ikke får lov til å jakte på hennes grunn.

– Jeg har sagt ifra om det og jeg har gitt beskjed om at ingen får skyte på mitt område. Det er et område på rundt 140 mål, og der får de ikke lov til å være. Men de gjør det likevel.

Hva synes du om det?

– Det har jeg ikke noe forståelse for. Jeg ønsker ikke at det skal være noe jakt i dette området. Vi har dyr og det er mange turgåere her, sier Klingvall.

Har ikke tenkt over faren

Assisterende rådmann Heidi Vildskog på Hvaler sier til NRK at det er to jaktlag på Vesterøy og at de har fått tildelt en kvote på to elger hver.

Hun har snakket med politiet og fått beskjed om at de ikke kan konkludere med hva som har skjedd enda.

Det er et jaktterreng på stedet, men verken politiet eller rådmannen kan per nå si noe om skuddet traff, eller ble avfyrt fra et sted som er utenfor det lovlige jaktområdet.

– Det er alt for tidlig å si noe om det nå. Dette er noe den videre etterforskningen vil vise, sier operasjonsleder Villy Meier i Østfold politidistrikt.

Klingvall sier at hun aldri har tenkt noe særlig over faren for at hun selv kan bli truffet av et skudd.

– Men det vil jeg jo gjøre nå. Jeg går i skogen her så og si hver dag. Hvis noen kan skyte hull i en hyttevegg, så kan de vel for eksempel skyte på en hest også.

Politiet forklarer hendelseforløpet

Innsatsleder Anders Strømsæther om jaktulykke