NRK Meny
Normal

Har ventet 15 år på trafikkløsning

Beboerne i Elvegata i Halden er bekymret for den store trafikken rett utenfor husveggene. - Tomme ord fra kommunen, sier gårdeier.

Video Elvegata

Gårdeier Rolf Olsen fortviler over trafikksituasjonen i Elvegata i Halden.

– Man lever litt farlig her. Man må ta sjansen for å komme over veien her , sier beboer i gata, Arne-Knut Bjerge.

– Må en alvorlig ulykke skje?

Trafikkproblemene i Elvegata er ikke av nyere dato, men Bjerge tror dette er en slik gate det aldri blir gjort noe med før det skjer en alvorlig ulykke.

Elvegata er den del av riksvei 21 og ligger i den gamle delen av Halden sentrum. Veien går helt opp til inngangsdørene, fotgjengerfelt er det ikke, knapt nok fortau.

– Skal man gå oppover her med barnevogn, så har man ikke noe annet valg enn å gå med barnevogna ute i veien, sier gårdeier Rolf Wilfred Olsen som eier flere av husene i gata.

– Bør stenges

I over 15 år har beboerne fått høre at gata har høy prioritet i kommunen, at penger er på vei og forholdene skal bedres. Så langt har ingenting skjedd.

– Vi føler vi ikke får noe respons som helst, sier gårdeier Olsen.

Han mener gata bør stenges for all biltrafikk, slik de opprinnelige planene var en gang tidlig på 90-tallet.

Nå er imidlertid ikke gata lenger kommunens problem. Den ble nemlig overtatt av fylkeskommunen 1.januar i år, forteller fungerende ordfører i Halden, Arbeiderpartiets John Østensvig.

– Vi tar ansvar for det aller meste i byen vi, og hvis du ser rundt andre steder i byen kan du se at det har kommet mange andre gode løsninger på trafikken, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: