NRK Meny
Normal

– Jeg har søkt 50 jobber uten å få svar

Andreas Martin Rafael Grønholm (24) fra Eidsberg har søkt på over 50 jobber siden august. I dag var han på jobbmessa i Askim for å prøve lykken.

Andreas Martin Rafael Grønholm og Erik Filtvedt

Andreas Martin Rafael Grønholm fikk et mulig jobbtilbud på messa. Erik Filtvedt (t.h.) er på utkikk etter mulige blikkenslagere.

Foto: Sara Vilde Solås/NRK

Over hele landet arrangeres det denne uken jobbmesser. På Askim rådhus var det trangt om plassen rundt de 14 arbeidsgiverne som var på jakt etter arbeidskraft.

– Jeg har allerede fått et mulig jobbtilbud her, og jeg har ikke en gang gått hele runden enda, forteller Grønholm entusiastisk.

24-åringen har levert ut sin CV til samtlige arbeidsgivere som er på jobbmessa i Askim rådhus. Han er åpen for alle mulige jobber og er villig til å flytte på seg.

– Vi opplever at mange arbeidsledige ikke har spesielt lyst til å jobbe utenfor nærområdet, noe som gjør prosessen med å få folk ut i jobb vanskelig, mener markedskoordinator ved NAV Eidsberg, Caroline Karlsson.

– Mange bedrifter vegrer seg

– Nesten alle arbeidsgivere jeg har snakket med har gitt meg beskjed om at de bare tar inn bekjente, forteller jobbsøkeren Grønholm.

Problematikken er kjent for markedskoordinatoren Karlsson. NAV er initiativtaker til jobbmessen som denne uken går av stabelen over hele landet.

– Mange bedrifter vegrer seg mot å samarbeide med NAV, sier hun.

NAV i Indre Østfold har det siste året jobbet med fokus på samarbeid med lokale bedrifter.

– Vi ser at det er i møte med bedriftene det kommer løsninger, for både de og for oss.

Caroline Karlsson

Jo Erik Askerøi, Robin Vikaune og Caroline Karlsson fra NAV.

Foto: Sara Vilde Solås/NRK

Drømmejobben

Grønholm har fagbrev som platearbeider. Han vurderer nå å søke skoleplass om han ikke får en fulltidsjobb.

– I utgangspunktet ønsker jeg å jobbe, men slik situasjonen er nå er jeg nødt til å videreutdanne meg for å få det til.

14 arbeidsgivere er representert på jobbmessa. En av Grønholms ønskearbeidsplasser er Mysen takservice AS, som har hatt et godt samarbeid med NAV.

– Gjennom NAV får vi muligheten til å ansette folk gjennom en åpen løsning. Fungerer arbeidet, får vedkommende bli, mens det er lettere å la dem som kanskje ikke helt passer inn prøve seg andre steder, forteller daglig leder Erik Filtvedt.

Filtvedt er spesielt på jakt etter mulige blikkenslagere på jobbmessa.

– For at noen skal få sjansen hos oss må de vise interesse for håndverk, blikkenslag og tekking, rett og slett det vi driver med, avslutter Filtvedt.

NAV arrangerer jobbmesser i Fredrikstad, Sarpsborg og Moss i løpet av uken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Norsk kvinne omkom

    En 58 år gammel norsk kvinne døde i en frontkollisjon mellom en personbil og en lastebil på E18 i Årjäng fredag ettermiddag. Det melder den svenske avisen NWT.se. Kvinnen satt i personbilen sammen med en 62 år gammel mann. Mannen ble alvorlig skadet men tilstanden hans skal være stabil. Det er fortsatt uklart hva som var årsaken til ulykken.

  • Vil ha økt satsing

    Etterutdanningen av lærere går ikke raskt nok. Det sier hovedtillitsvalgte John Oddvar Holthe i Skolenes Landsforbund Østfold. Stortinget skjerpet kompetansekravene for lærere i 2015. Arbeiderpartiet krever økt satsing, men trenger å få med seg flere partier når saken avgjøres i Stortinget i februar.

    Lærer
    Foto: Colour Box