NRK Meny
Normal

Har sikret DNA-spor etter russevoldtekt

Etterforskningen av den anmeldte voldtekten etter russetreffet på Fredriksten festning i Halden dreier seg nå mer om konkrete spor, selv om politiet fremdeles ønsker å få tips.

Voldtekt på russetreff i Halden

KONKRETE FUNN: Voldtekten skjedde i nærheten av toalettene på Fredriksten, og politiet bekrefter nå at det er gjort DNA-funn.

Foto: Espen Torgersen/NRK

Politiadvokat Anette Steen i Østfold politidistrikt bekrefter DNA-funnet.

– Det er funnet tekniske spor i form av DNA i forbindelse med voldtekten, sier Steen.

Om DNA-funnet betyr at politiet også begynner å nærme seg identifisering av en mulig gjerningsmann, ønsker ikke Steen å gi detaljer om nå.

– Jeg kan ikke kommentere hvilke etterforskningsmessige trekk vi nå gjør i forhold til dette funnet.

DNA-funnet styrker også jentas forklaring, men Steen understreker at politiet uansett aldri har hatt noen grunn til å tvile på det hun har forklart.

Mer om russevoldtekten i Halden:

– Russ voldtatt i Halden

Søker med hunder på åstedet

Voldtektssaken i Halden: - Mer enn én gjerningsmann

Vil snakke med mannen i gul vest

Offeret har også fortalt om en mann i gul vest, som hun hadde kontakt med i tiden før voldtekten den 25. april. Det er en mann politiet ønsker å snakke med, sier Steen.

– Fornærmede beskriver at hun i forkant av var i kontakt med det hun beskriver som en vakt i gul vest, i nærheten av toalettene på festningen. Han ønsker vi å komme i kontakt med, da vi tenker at han kan ha sentrale vitneopplysninger.

– Ser dere på ham som en mulig gjerningsperson?

– Nei, det gjør vi ikke.

– Vi etterforsker fortsatt saken svært bredt, og ber fortsatt om tips, fortsetter Steen.

– Enten det er russ som har vært på stedet og gjort interessante observasjoner. Det kan være foreldre som har hørt rykter i forbindelse med saken. Vi ønsker at de tar kontakt med politiet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flere kjørt til sykehus

    En person er kjørt til Sykehuset Østfold Kalnes for sjekk etter trafikkulykken på fylkesvei 115 i Våler ved Bakketun. Politiet opplyser at det er vanskelige kjøreforhold på stedet. Fem personer var involvert i en annen ulykke ved Vasstvet i Våler. Der er to personer kjørt til Kalnes for sjekk.

  • Trafikkulykke i Våler

    Moss brannvesen er på vei til en trafikkulykke på fylkesvei 115 Vålerveien nord for Teksnes.