NRK Meny
Normal

Har sikret DNA-spor etter russevoldtekt

Etterforskningen av den anmeldte voldtekten etter russetreffet på Fredriksten festning i Halden dreier seg nå mer om konkrete spor, selv om politiet fremdeles ønsker å få tips.

Voldtekt på russetreff i Halden

KONKRETE FUNN: Voldtekten skjedde i nærheten av toalettene på Fredriksten, og politiet bekrefter nå at det er gjort DNA-funn.

Foto: Espen Torgersen/NRK

Politiadvokat Anette Steen i Østfold politidistrikt bekrefter DNA-funnet.

– Det er funnet tekniske spor i form av DNA i forbindelse med voldtekten, sier Steen.

Om DNA-funnet betyr at politiet også begynner å nærme seg identifisering av en mulig gjerningsmann, ønsker ikke Steen å gi detaljer om nå.

– Jeg kan ikke kommentere hvilke etterforskningsmessige trekk vi nå gjør i forhold til dette funnet.

DNA-funnet styrker også jentas forklaring, men Steen understreker at politiet uansett aldri har hatt noen grunn til å tvile på det hun har forklart.

Mer om russevoldtekten i Halden:

– Russ voldtatt i Halden

Søker med hunder på åstedet

Voldtektssaken i Halden: - Mer enn én gjerningsmann

Vil snakke med mannen i gul vest

Offeret har også fortalt om en mann i gul vest, som hun hadde kontakt med i tiden før voldtekten den 25. april. Det er en mann politiet ønsker å snakke med, sier Steen.

– Fornærmede beskriver at hun i forkant av var i kontakt med det hun beskriver som en vakt i gul vest, i nærheten av toalettene på festningen. Han ønsker vi å komme i kontakt med, da vi tenker at han kan ha sentrale vitneopplysninger.

– Ser dere på ham som en mulig gjerningsperson?

– Nei, det gjør vi ikke.

– Vi etterforsker fortsatt saken svært bredt, og ber fortsatt om tips, fortsetter Steen.

– Enten det er russ som har vært på stedet og gjort interessante observasjoner. Det kan være foreldre som har hørt rykter i forbindelse med saken. Vi ønsker at de tar kontakt med politiet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Leteaksjon avblåst

    Båteieren for jolla som lå ved Øra naturreservat er kontaktet. Var med en annen eier for å fiske. Alt er under kontroll, skriver Politiet Øst på Twitter.

  • Sendt for å sjekke jolle ved Øra

    Politiet har i kveld fått melding om en jolle som er dregget opp ved Øra naturreservat, vest for Gullmoen. Ingen personer er ombord, men påhengsmotoren er nede og en fiskestang står oppstilt ved båten. Redningsskøyta er på vei til stedet for å kontrollere. Seaking er også tilkalt for å gjøre søk på stedet.