NRK Meny
Normal

Har sendt sju drapstrusler på tre måneder

Politiet ønsker å varetektsfengsle en mann i slutten av 40-årene, som gjentatte ganger har truet offentlige ansatte på livet.

Rune Albertsen

Krimsjef Rune Albertsen i Fredrikstad-politiet ønsker å få mannen varetektsfengslet.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

I løpet av våren og forsommeren har mannen truet personer som jobber i offentlige etater i Fredrikstad på livet.

Bare siden mars har han fått på seg sju slike saker og han har også blitt domfelt for tilsvarende forhold tidligere. Nå ser ikke politiet noen annen utvei enn å be om at mannen blir fengslet.

– Truslene går på at mannen ønsker offentlige tjenestepersoner død. Det siste forholdet skjedde nå i helgen. Han har fått så mange sjanser nå, og vi ser ingen annen mulighet å stoppe ham på enn å sette ham i varetekt, sier krimsjef Rune Albertsen i Fredrikstad.

– Kan ikke aksepteres

Ifølge krimsjefen er truslene fra mannen i all hovedsak fremsatt via telefon, men han har også sendt trusler via sosiale medier.

Albertsen sier at politiet ser alvorlig på truslene, som de nå ønsker å få en slutt på.

– Det er veldig alvorlig når personer truer offentlige tjenestemenn. Det kan vi ikke akseptere. Det er gjentakelsesfare her og vi ønsker å få en slutt på truslene, sier han.

Politiet ber i første omgang om å få mannen varetektsfengslet i fire uker.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slo mann med balltre

    En mann i slutten av 20-årene er pågrepet og sitter i arrest etter at han sent i går kveld dukket opp hos en mann i 40-årene i Fredrikstad og slo ham med et balltre. Offeret er kjørt til sykehus, trolig er armen brukket. Mannen i 20-årene skal avhøres i løpet av dagen, melder politiet.

  • Tatt av politiet etter bråk

    Fire personer er innbrakt av politiet i løpet av natta etter at de var kranglete på byen. To menn i Moss, én kvinne i Fredrikstad og én kvinne i Halden måtte overnatte i arresten, melder politiet.