NRK Meny
Normal

Rullestolbruker dyttet utfor steintrapp: Saken sendt til statsadvokaten

Politiet har bedt statsadvokaten vurdere tiltale mot de to ungdommene som skal ha dyttet en rullestolbruker utfor en trapp på Frederik II videregående skole i februar.

Frederik II videregående skole

Rullestolbrukeren skal ha blitt dyttet ned trapper inne i skolebygget til Frederik II videregående skole i Fredrikstad.

Foto: Anette Torjusen/NRK

Det var 2. februar at en ung rullestolbruker fra Fredrikstad ble sendt til sykehus etter at han skal ha blitt dyttet utfor en steintrapp inne i skolebygget til Frederik II videregående skole.

To elever fra Glemmen videregående ble pågrepet av politiet senere samme dag.

– Vi mener at han har blitt dyttet utfor trappen. Begge de to er siktet for forholdet og saken ble fredag sent til statsadvokaten med forslag til tiltale, forteller krimsjef Rune Albertsen i Fredrikstad til NRK.

De to er siktet for legemsbeskadigelse. Politiets beviser i saken dreier seg hovedsaklig om vitneavhør.

Var på besøk

Krimsjefen sier at de siktede guttene har opplyst at de var på Frederik II for å besøke noen venner. Glemmen og Frederik II ligger en drøy kilometer fra hverandre, og det er vanlig at elever ved de to skolene møter hverandre på skolenes områder.

Rektor Carsten Dyndale ved Frederik II sa i februar til NRK at skolen ikke har noe kontrollsystem med tanke på hvem som kunne besøke skolen.

– Men vi ønsker ikke at våre elever i skoletiden skal besøke andre skoler, eller at elever fra andre skoler skal komme hit. Elevene skal være ved sine respektive skoler, sa han dagen etter episoden.

Politiet har vært i kontakt med de to siktede Glemmen-elevene også tidligere, men de er ikke det politiet vil kalle kjenninger.

Rullestolbrukeren fikk hjernerystelse og et lite kutt, men har det etter forholdene bra, opplyser krimsjef Albertsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Opphever forbud mot åpen ild

    En rekke brannsjefer i Østfold opphever nå totalforbudet mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark. Dette gjelder Indre Østfold, Rakkestad, Halden, Sarpsborg og Mosseregionen, ifølge Øst 110-sentral på Twitter.

    People near campfire in forest
    Foto: Alexander Ishchenko / Colourbox
  • Gjenganger pågrepet

    Politiet i Sarpsborg har i helga arrestert en gjenganger, en mann i slutten av 30-åra. Mannen, som tidligere er domfelt 12 ganger, har ifølge politiet en svært stor portefølje av lovbrudd han nå må stå til rette for. I våres skal han blant annet ha gått bevæpnet med hagle og patroner gjennom Sarpsborg sentrum.