NRK Meny
Normal

Har politianmeldt sexlege

En av de fire pasientene som føler seg sextrakassert av en legevaktslege i Sarpsborg har anmeldt saken til politiet. De har henlagt saken.

Lege
Foto: Ill.foto:Eirill Wiik, Wiik, Eirill / Scanpix

Legen risikerer å bli suspendert av Helsetilsynet etter at fire kvinner har klaget på seksuell trakassering. En av kvinnene gikk også til politianmeldelse, men politiet har henlagt saken.

Politiadvokat Knut Erik Evju sier saken ble henlagt som intet straffbart forhold, men vil ikke kommentere saken utover det.

Har ikke bevis

Anmelder klaget til Statsadvokaten, men uten hell.

- Henleggelsesgrunnen ble endret til henleggelse på grunn av bevisets stilling, sier Evju.

Men saken går sin gang i Helsetilsynet som gransker saken, og vurderer å suspendere legen fra sin stilling.

Nekter for trakassering

- De fire klagene er uavhengige av hverandre, og gjelder alle seksuell trakassering. I tillegg til disse klagene har det også kommet en anonym klage til legevakten i Sarpsborg, sier juridisk rådgiver hos Helsetilsynet Østfold, Knut Fredrik Thorne.

Legen nekter for at han har sextrakassert noen.

- Jeg vil ikke gå inn på en diskusjon om saken, men legen avviser at han har gjort noe galt og er således uenig i en eventuell suspensjon, sier hans advokat Vegard Aaløkken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Søkere trekker seg fra Tomb

    Tomb videregående skole i Råde må permittere ansatte, skriver Fredriksstad Blad. Flere av dem som har søkt plass ved skolen, har trukket seg og det blir færre elever enn skolen hadde lagt opp til. Tomb videregående skole hadde budsjettert med å ta inn 300 elever i år, nå ser det ut til å bli rundt 260.

  • Råkjøring i Ørje sentrum

    To bilister kjørte i 75 kilometer i timen i 50-sona i Ørje sentrum da politiet hadde trafikkkontroll der i dag. I tillegg fikk sju forenklede forelegg. Det vil trolig bli holdt flere kontroller her i fremtiden, melder politiet.