NRK Meny
Normal

Rodde til København - nå er båten borte vekk

Ulf Wesley rodde i sommer fra Moss til København. Nå er båten hans borte fra Kleberget, der den har ligget lagret det siste halvåret.

Ulf Terje Johnsen

Her er Ulf på vei inn til Lysekil i sommer. Nå er båten han brukte for å komme seg til København borte vekk.

Foto: Johnsen Press

– Jeg har akkurat vært i Sverige og Danmark og hilst på en del av vennene jeg fikk da jeg var ute og rodde. Båten fortjente hvile etter en lang tur i sommer, men nå er den borte, sier Terje Wesley til NRK.no.

I en 4,5 meter lang, og 1,4 meter bred robåt av typen SUVI 460 brukte han åtte uker på å ro fra hjembyen Moss til København i sommer.

Det var Moss Avis som først skrev om saken.

Båten er mørkebrun og det står skrevet «MOSS-KØBENHAVN 648 km» i hvite bokstaver på begge sider.

– Det skal visstnok ha blåst kraftig mens jeg har vært borte, så det kan hende at det er fortøyningstauet som har gått, selv om den lå ganske langt oppe på land. Hvis den har slitt seg, så må den ligge i bukta her en plass, sier 71-åringen.

Han har nå utlovet dusør dersom noen kan hjelpe han med å få tilbake båten.

– Den skal fraktes til Finland, hvor jeg skal være med på en stor båtmesse. Da skal jeg sitte oppi båten og fortelle historier til publikum, så det er litt viktig at jeg får tak i båten, forteller han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politiet tok førerkort

    Utrykningspolitiet stoppet tidligere i kveld en svensk bilfører som kjørte i 137 kilometer i timen i 90-sonen. Svensken ble stoppet på E18 i Eidsberg, skriver politiet på Twitter.

  • Totalforbud mot medbrakt alkohol

    Det blir nå totalforbud mot medbrakt alkohol på russefester, det skriver Aftenposten. Politidirektoratet sier til avisa at både parkeringsplasser og campingområder på russetreff trenger skjenkebevilling.