Rodde til København - nå er båten borte vekk

Ulf Wesley rodde i sommer fra Moss til København. Nå er båten hans borte fra Kleberget, der den har ligget lagret det siste halvåret.

Ulf Terje Johnsen

Her er Ulf på vei inn til Lysekil i sommer. Nå er båten han brukte for å komme seg til København borte vekk.

Foto: Johnsen Press

– Jeg har akkurat vært i Sverige og Danmark og hilst på en del av vennene jeg fikk da jeg var ute og rodde. Båten fortjente hvile etter en lang tur i sommer, men nå er den borte, sier Terje Wesley til NRK.no.

I en 4,5 meter lang, og 1,4 meter bred robåt av typen SUVI 460 brukte han åtte uker på å ro fra hjembyen Moss til København i sommer.

Det var Moss Avis som først skrev om saken.

Båten er mørkebrun og det står skrevet «MOSS-KØBENHAVN 648 km» i hvite bokstaver på begge sider.

– Det skal visstnok ha blåst kraftig mens jeg har vært borte, så det kan hende at det er fortøyningstauet som har gått, selv om den lå ganske langt oppe på land. Hvis den har slitt seg, så må den ligge i bukta her en plass, sier 71-åringen.

Han har nå utlovet dusør dersom noen kan hjelpe han med å få tilbake båten.

– Den skal fraktes til Finland, hvor jeg skal være med på en stor båtmesse. Da skal jeg sitte oppi båten og fortelle historier til publikum, så det er litt viktig at jeg får tak i båten, forteller han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Telenor sliter på Aspedammen

    Telenor innrømmer at de har problemer med å få reparerte bruddet på telefonlinjene til Aspedammen i Halden kommune. Telenor må ha sikkerhetsmannskaper på plass, ettersom arbeidene skal skje ved jernbanelinja. Det er dette som tar tid, ifølge kommunikasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

  • Erstatningssak om Hankø-hytter

    Selskapet Hankø Utvikling og staten møtes nå i retten i en erstatningssak. Det er utbyggeren som krever erstatning for at byggeprosjektet med utleiehytter i Hankøsundet ble forsinket som følge av at Fylkesmannen i 2017 nektet igangsettelse, skriver Dagens Næringsliv.