Har lagt etterforskningen på is

Østfold-politiet avventer Skatt Østs etterforskning før de gjør noe mer i den såkalte Piiroja-saken.

Raio Piiroja beslag

Raio Piiroja er tiltalt for skatteunndragelse. Skatt Øst gjennomgår nå datamaterialet som er beslaglagt fra Fredrikstad stadion.

Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

– Vi holder litt igjen på den opprinnelige saken i tilfellet den blir utvidet. Vi jobber også med flere navn i FFK og med andre personer som er knyttet til saken. Nå er avventer vi skatteetatens etterforskning og om det kommer flere anmeldelser, sier politiadvokat Kåre Solvoll.

I 2009 startet etterforskningen etter at Dagbladet skrev om FFKs avtale med Raio Piirojas agentselskap.

Flere agenter stilte spørsmål ved at Piiroja kun tjente 600.000 kroner i året, da markedsverdien var langt høyere.

Saken vokste og Raio Piiroja ble tiltalt for skatteunndragelse. Brian West er siktet for det samme.

I fjor sommer ble det klart at Fredrikstad Fotballklubb og Fredrikstad Fotballklubb Sport AS ble bøtelagt etter skattesaken. I tillegg har flere tidligere ledere blitt bøtelagt.

Ber om bistand fra andre land

– Jeg utelukker ikke at det kommer flere anmeldelser. Vi gjennomgår materialet fra databeslaget, men er ikke ferdig med arbeidet, sier skattekrimsjef i Skatt Øst, Jan Egil Kristiansen til NRK.no.

Skatt Øst har sendt anmodning om bistand fra flere land, blant annet Sverige. Hvorvidt de har funnet nye bevis i de gamle sakene eller i eventuelle nye saker ønsker ikke Kristiansen å uttale seg om.

– Det er politiet som skal uttale seg om det er en ny anmeldelse.

– Vi har et mål om fortgang i saken og skal ha et nytt møte med Skatt Øst før påske, sier politiadvokat Kåre Solvoll.

LES OGSÅ:

Etterforskningen sto i stampe

Det er nå snart fire år siden etterforskningen i saken startet og i Fredrikstad har man etterlyst fortgang i saken. Skattekrimsjef Kristiansen synes ikke de strukket tidsplanen noe nevneverdig.

– Vi aksjonerte før jul i 2011. Det er ett drøyt år siden. Det er ikke lang tid i slike saker. Økonomisk etterforskning som innvolverer andre land er komplisert, sier han.

I september i fjor uttalte politiet at de sto i stampe med etterforskningen og at de manglet bevis for å reise tiltale mot noen av lederne i FK.

Solvoll forklarte da til Fredriksstad Blad at det var begrenset hvor lenge etterforskningen kan pågå og at de da var i ferd med å runde av saken.

– Det er et surt eple at vi ikke har bevis nok, sa Solvoll til avisen.