NRK Meny
Normal

Ingen skadet da bygård i Sarpsborg brant

Ingen personer ble skadet da en bygård i St. Marie gate i Sarpsborg ble totalskadet av brann torsdag kveld. Beboerne i nabobygg ble evakuert på grunn av spredningsfare.

Brann i Pellygata

Alle nødetatene rykket ut til storbrannen i krysset St. Mariegate-Pellygata torsdag kveld. Da stod flammene flere meter opp fra taket på bygården.

Foto: Petter Larsson/NRK

Naboene som ble evakuert fra nabobygg kunne dra tilbake sine hjem fra seks-tiden i morges. Gatene forbi brannstedet ble stengt i natt, men er nå åpnet igjen. Brannvesenet har gjort seg ferdig på stedet.

Bygården betegnes som totalskadet. Det er en murgård, men taket og øverste etasje et helt utbrent. Også resten av huset er påført betydelige skader.

Brann i Pellygata

Taket og deler av loftsetasjen har kollapset og falt ned i etasjen under.

Foto: Petter Larsson

Brannen førte til mye røyk som drev inn i sentrum av Sarpsborg. Politiet gikk ut med oppfordring til folk om å dører og vinduer lukket.

De fikk melding om brannen klokka 21.00 av naboer.

Evakuerte tre fra bygården

Røde Kors bistår brann i pellygata

Mannskap fra Østfold Røde Kors hjelper de evakuerte beboerne.

Foto: Sarpsborg Røde Kors

De evakuerte ble tatt med til en pub som ligger i nærheten av brannstedet. Der ble de registrert av politiet og fikk tilbud om varm drikke og enkel mat.

Østfold Røde Kors bistod i arbeidet med å hjelpe de evakuerte.

– Vi evakuerte tre personer fra bygården det brenner i. Det er totalt syv boenheter, men kun tre av disse skal være bebodd. Tre personer ble her hentet ut, og ingen av dem er skadet, sier polities operasjonsleder Martin Schie til Sarpsborg Arbeiderblad.

Til sammen ble 19 personer evakuert som en følge av brannen.

Ved midnatt opplyste politet at det ikke lenger var spredningsfare fra brannen.

brann pellygata

Tattoica rammet

Ifølge NRKs reporter på stedet inneholder bygården leiligheter, en pizzarestaurant og tatoveringssjappa Tattoica.

Eier Monica Tattoica Sunde skriver på sin Facebookside at hun ikke var i bygget da det brant. Hun er naturlig nok opprørt, men har det etter forholdene bra.

Fredrikstad brannvesen bistod Sarpsborg brannvesen i slukningsarbeidet.

Det har i de siste årene brent flere ganger i nabobyggene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kjørte uten lappen

    Føreren av bilen som havnet utenfor veien ved rundkjøringen i Lekevollkrysset i Sarpsborg har ikke førerkort, melder politiet. Sjåføren blir anmeldt for dette. Ingen ble skadet i utforkjøringen.

  • Bil av veien i Sarpsborg

    Politiet har fått melding om en bil som har kjørt ut i rundkjøringen ved Quality Hotell i Lekevollkrysset i Sarpsborg. En voksen og to barn var involvert, men politiet melder at alle er ute av bilen og ingen skal være skadet.