NRK Meny
Normal

Har kontroll på brannen

Brannvesen og andre nødetater har rykket ut til et brennende kontorbygg i Navestadveien i Sarpsborg. Bygget er i ferd med å brenne ned.

Brann Navestadveien
Foto: Sebastian Nordli / NRK

Operasjonsleder Terje Norang i Østfold politidistrikt sier det brenner i et nedlagt næringsbygg. Bygget er i ferd med å brenne ned. Det er ikke noen fare for at brannen skal spre seg, ifølge politiet, og det er ikke meldt om personskader.

Startet med kraftig røykutvikling

– Vi fikk en melding om røykutvikling i området ca. klokken 05:10, sier innsatslederen på stedet, Frode Petersen.

– Når patruljen kommer fram sammen med brannvesenet, så velter flammene ut og opp. Det tyder på at det har brent her en stund, det var fort overtent.

– Etter det vi har brakt på det rene nå, så kan vi si at det ikke har vært noen inne i bygningen.

Brannårsaken er det for tidlig å si noe om.

Det er et gammelt velferdsbygg som har hørt til smelteverket ved siden av som brenner. Det var kontorlokaler i den delen av bygget som har brent mest.

– Nå foregår det en kontrollert nedbrenning av bygget, sier Petersen.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fengsel for alko-smugling


    En Trøgstad-mann i 50-årene er dømt til fengsel i 36 dager, etter at han smuglet inn 350 liter brennevin, 138 liter vin og 47 liter øl i mai i år. Mannen ble stanset nord i Marker kommune. Mannen innrømmet smuglingen da saken var oppe for Heggen og Frøland Tingrett. Mannen mister dessuten førerkortet for en periode på elleve måneder.