NRK Meny
Normal

– Å legge en skole til gågata er å ta litt i

Varafylkesordfører Inger-Christin Torp mener det er litt «over tolv» å foreslå en videregående skole midt i Fredrikstad sentrum.

Inger-Christin Torp fra Østfold Arbeiderparti

Varafylkesordfører Inger-Christin Torp har ikke tro på en ny skole midt i Fredrikstad sentrum.

Foto: Jørgen Gangstøe / NRK

– Vi har jo sagt at vi skal bygge skolene våre slik at det er gode kommunikasjoner for å komme seg dit. Men å legge en skole til gågata er å ta litt i, er Torps reaksjon på dagens utspill fra fylkesordførerkandidaten til Østfold Senterparti, Johan Edvard Grimstad.

Grimstad ønsker at en ny videregående skole i Fredrikstad skal bygges så sentrumsnært som mulig, - gjerne i Nygaardsgata.

Inger-Christin Torp (Ap) minner om at man er avhengige av en tomt på en viss størrelse, og at dét trolig ikke finnes i Nygaardsgata.

– Må ikke forenkle

Johan Edvard Grimstad

Johan Edvard Grimstad i Senterpartiet foreslår i dag å bygge en ny videregående skole nær gågata i Fredrikstad.

Foto: Visjon Norge

Hun er heller ikke enig med Grimstad i at man kan løse plassutfordringen ved å bygge i høyden.

– Det er ikke så enkelt at det bare er å bygge i høyden. En skole skal også ha utearealer og det er en del spesialrom på en så stor videregående skole som vi snakker om her. Vi må ikke forenkle det så veldig.

Ser du i det hele tatt seriøst på et slikt forslag?

– Nå har vi behandlet premissene for skolebruksplanen, og vi har sagt noe om hvordan våre skoler skal være lokalisert. Denne type argumenter har ikke vært fremme i den debatten, så jeg føler at dette er å komme litt sånn «over tolv», sier Torp, som håper at man skal få opp en sak i fylkeskommunen i løpet av juni for å avgjøre hvor nye skole skal bygges.

– Kjempepositivt

En som derimot støtter forslaget fra Grimstad er Kristian Kristiansen, som er leder for sentrumsdelen av Fredrikstad Næringsforening.

– Rent generelt er det kjempepositivt med en ny videregående skole i sentrum. Det vil bli mye liv og røre i gatene. Akkurat hvor skolen vil havne er vanskelig å spå, men det er helt avgjørende at det blir sentrumsnært.

Tror du elevene også vil være kunder?

– Ja, i høyeste grad. Både på kafeer og i butikker ellers handler de smått og stort, så det er absolutt gode kunder. Det vil også fungere som rekruttering av en ny brukergruppe til sentrum, tror han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Innbrudd på Lisleby

    Det har vært innbrudd i en blomsterbutikk på Lisleby, melder Fredrikstad Blad. Politiet forteller at det er knust et vindu, men vet ikke om noe er tatt. Det skal ha vært observert en mann og en kvinne i området like før hendelsen.

  • Sauer i veibanen

    Politiet melder om 30 sauer i veibanen på fylkesvei 114 ved Trøskenbru. Vegvesenet varsler at sauene er i en 80km/t-sone.